Siirry pääsisältöön

DIY Whitebox

Minulla on uusia suunnitelmia ja pitkään haaveilemani projekti lähtee käyntiin tässä lähikuukausina. Tuon uuden projektin puitteissa päädyin myös rakentamaan valokuvausta varten whiteboxin. (En tiedä mikä on suomenkielinen termi.) Whiteboxin kanssa saa helposti kuvattua muun muassa hyviä tuotekuvia. Netistä löytyy englanninkielisiä ohjeita whiteboxin tekoon ja myös kuvanäytteitä whiteboxia käyttäen.

Tarvitset: pahvilaation, mattoveitsen tai sakset, valkoista kopiopaperia, teippiä ja kolme valaisinta/lamppua. Englanninkielisissä tutoriaaleissa puhutaan myös 'window film'stä, mutta minulla ei sitä ollut, ja mielestäni kuvista tuli silti erinomaisia. Myös foliota voi käyttää valon maksimoisiksi.

Laatikko laitetaan kyljelleen niin, että päällysosasta tulee whiteboxin etupuoli. Minun laatikossa ei ollutkaan laatikon kansiläppiä. Mikäli ne on, leikkaa ne kokonaan pois. Vaihtoehtoisesti voit kasvattaa laatikon syvyyttä teippaamalla ne suoriksi. Leikkaa sitten laatikon yläosasta ja molemmista sivuista mahdollisimman isot alueet pois niin, että jäljelle jää reunat pitämään laatikon muodossaan.

Teippaa paperit peittämään leikatut reiät. Teippaa isompi paperi (A3) yläreunastaan laatikon sisään siten, että se laskeutuu loivasti laatikon alaetureunaan. Aseta laatikko sopivalle paikalla ja kohdista lamput laatikon yläpuolella ja molemmille sivuille. Nyt olet valmis ottamaan hyviä kuvia! Muista käyttää kuvatessa salamaa, jotta valoa tulee joka suunnasta. Halutessasi voit levittää foliota valojen taakse heijastamaan lisävaloa laatikkoa kohti.

Tässä vielä kuvina:

Yläosa ja sivut leikattu auki. Yläosaan on lisäksi teipattu jo paperi.

Sama kohta ylhäältä päin kuvattuna. Kuten näkyy, minun laatikkoni
on melko pieni,  rakennan varmaan jossain vaiheessa uuden, isomman.
Mutta tietysti koko määräytyy siinä kuvattavien tavaroiden koon mukaan.

Valmis whitebox. Tässä kuvassa näkyy vain sivuilta tulevat valot.
Käytin yläpuolella kattolamppua, siksi minun täytyi nostaa laatikkoa
ylös pöydän pinnalta, jotta sain sen tarpeeksi lähelle valoa.
Kuvassa näkyy myös touhuiluani iltapalalla seurannut S.
Tältä kuva näytti ennen valojen asentamista. Takaseinästä heijastui
pieni pahvissa ollut kolo. Teippasin sen päälle (takapuolelle) pienen
palan pahvia, eikä se näkynyt enää muissa kuvissa.

Tältä tuotekuva näkyy valojen kanssa.

Ja tältä. Melkoisen onnistuneita kuvia - vaikka itse sanonkin!  :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia tuulia

Tämä blogi on tehnyt hidasta kuolemaa jo hyvän tovin. Olen pohtinut paljon erilaisia asioita viime vuoden ja lopulta eräs niistä asioista konkertisoitui. Päätös lopettaa tämä Maison Mimizan ja aloittaa uusi. Tulen kirjoittamaan asioista, joista saan energiaa ja jotka tekevät minut hyvänvoivaksi ja onnelliseksi. Niitä ovat muun muassa lukeminen, käsityöt, liikunta ja matkustaminen. Kohti unelmia! Kiitos teille lukijoille tästä matkasta ja tervetuloa kulkemaan Kultaista polkua kanssani! http://kultainenpolkublog.blogspot.fi/   Minut löytää myös Instasta @jane_crapbag  

Käsityötaidetta

Hupsistarallaa-blogin Terhi oli käynyt Keravan taidemuseossa Näkyväksi neulottu -näyttelyssä ja se kuulosti niin mageelta jutulta, että olihan sitä itsekin lähdettävä Keravalle. Etukäteen minua kiinnosti etenkin Kaija Papun virkattu poliisiauto, minkä missasin sen ollessa näytillä Kiasmassa. Suurin osa teoksista oli minulle ennestään tuntemattomia ja ihastuin niihin todella. Kaikki teokset olivat erittäin hienosti ja/tai hauskasti toteutettu ja muutama erityisesti kosketti minua. Tässä muutama kuva näyttelystä, mutta nähtävillä on paljon enemmän ja annan erittäin lämpimän suosituksen menemään katsomaan näyttely paikan päälle. Viiden euron pääsymaksu tuskin jää esteeksi. Onkohan tämä norjalainen "rahamies" hurjistunut viimeaikojen dopingskandaleista... Noora Schroderuksen seteliteokset naurattavat. Tämä on osa Tanya Akhmetgalievan teoksetsa, mikä kertoo sairaalan elämästä.   Kirjotut perhoset olivat erittäin kauniita kokonaisuuksia. Näiden tekijä

Testattu ja hyväksi todettu

Uskaltauduin vihdoin ja viimein ilmoittautumaan Raverlyssa testineulojaksi. Valitsin sellaisen mallin, minkä tällainen hidas ja kädet muutakin tekemistä täynnä oleva neuloja saa valmiiksi määräaikaan mennessä. Pipo. Kiirehän siinä tuli, mutta sain ihan ajoissa pipon valmiiksi ja lähetettyä raportin mallin suunnittelijalle. Kokemus oli tosi kiva, vaikka vähän teki vaikeaa pysyä tiukasti ohjeessa sortumatta soveltamiseen. Mitäs tykkäätte? Pipo pääsee ehdottomasti käyttöön ja pipokelejä varmasti riittää vielä vähän aikaa. Malli: Chunky 4 Cables Hat / Nicki Lantz Lanka: Novita Tempo Ja kyllä minä ehdin jo tehdä toisenkin vähän soveltaen, mutta siitä hieman myöhemmin. Ihanaa sunnuntai-iltaa! Minä vietän tämän illan Rimakauhun ja rakkauden parissa - JEE!