Siirry pääsisältöön

Aurinkoa ja päiväretki Helsingissä

Pääsiäinen meni. Eikä varmaan voi liikaa hehkuttaa viime aikaista säätä :) Minulla oli kuuden päivän vapaa ja oli kyllä niin ihanaa. Haimme parvekkeen tuoleihin pehmusteet varastosta ja aloitimme kesän parvekkeella-luku-kauden. Eikä tarvinnut olla kuin pari tuntia auringossa niin välissä hävinnyt Karibian rusketus palasi. Oodi kesälle ja auringolle!

Eilen vielä viimeisen vapaapäivän kunniaksi vietin pojan kanssa päivän Helsingissä. Päivän ohjelmaan sain monta hyvää vinkkiä Hupsistarallaa-blogista. Jäimme bussista Hakaniemessä ja kävelimme junasillalle (Linnunlaulun silta kai oikeampi nimi, siinä päärautatieaseman ja Pasilan aseman välissä). Bongasimme monta hienoa junaa, mutta emme kylläkään valitettavasti yhtään mainostarroitettua..Tuossa huvilassa olisi varmaan aivan mahtavaa asua!

Jatkoimme auringonpaahteessa kohti Töölöä ja ratikkamuseota. Matkalla näimme mm.

sinivuokkomeriäjoutsenia pesimässä (Löydätkö kuvasta joutsenenpesän?) ja upeita maisemia.Ratikkamuseo oli mukava tuttavuus. Olen joskus aiemminkin ajatellut, että siellä pitäisi käydä, mutta se on jotenkin liukunut aiemmin pois mielestä. Pienihän se oli, mutta kiva paikka silti. Eskarilainenkin oli innoissaan ja valokuvasti melkein yhtä paljon kuin äitinsäkin.

Museon ja Hese-lounaan (voi miten pienellä voikin ilahduttaa lapsen niin suuresti) jälkeen matkasimme uudemmalla ratikalla Senaatintorin kupeeseen, Lasten kaupunkiin. Mahtava paikka sekin! On muuten menossa tämän kuun jälkeen remppaan, joten jos vaan on mahdollista käydä ennen sitä - suosittelen lämpimästi!

Lasten kaupungista löytyi mm. vanha koululuokka, jossa tuleva koululainen pääsi fiilistelemään pulpetissa istumista ja viittaamista,


Euroopan maat näyttivät reilu sata vuotta sitten hieman eriltä kuin nykyään

Äiti ja poika käsikädessä päiväretkellä

ja Mummola.


Voi kuinka nostalgista!

Ihana Kylli-täti - lapsuuden lempiohjelmani

Päivän kruunasi jäätelöt tuomiokirkon portailla ja lapsen sanat "Äiti tää oli mun paras päivä! Tai toiseks paras, paras oli silloin kun oltiin Tallinnassa." <3

Kommentit

 1. Kiitos kirjoituksesta ja vinkeistä! On aivan totta, että kun asuu lähellä, niin monesti vaan jää käymättä niissä
  paikoissa, jotka ovat "käden ulottuvilla". Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs, vaan ihan lähitienooltakin
  löytyy näkemisen arvoisia paikkoja.
  Täytyypä itsekin ryhdistäytyä oman tyttären kanssa ja lähteä Hesa visiitille täältä Espoon perukoilta.
  Ihanaa, aurinkoista sunnuntaita =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, turha aina lähteä merta edemmäs kalaan. Nyt on vielä hyvä kierrellä päiväretkillä kun on näin hyvät ilmat mutta ihmisiä liikenteessä huomattavasti vähemmän kuin kesäkuukausina.

   Hyvää ja aurinkoista sunnuntaita sinullekin! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia tuulia

Tämä blogi on tehnyt hidasta kuolemaa jo hyvän tovin. Olen pohtinut paljon erilaisia asioita viime vuoden ja lopulta eräs niistä asioista konkertisoitui. Päätös lopettaa tämä Maison Mimizan ja aloittaa uusi. Tulen kirjoittamaan asioista, joista saan energiaa ja jotka tekevät minut hyvänvoivaksi ja onnelliseksi. Niitä ovat muun muassa lukeminen, käsityöt, liikunta ja matkustaminen. Kohti unelmia! Kiitos teille lukijoille tästä matkasta ja tervetuloa kulkemaan Kultaista polkua kanssani! http://kultainenpolkublog.blogspot.fi/   Minut löytää myös Instasta @jane_crapbag  

Käsityötaidetta

Hupsistarallaa-blogin Terhi oli käynyt Keravan taidemuseossa Näkyväksi neulottu -näyttelyssä ja se kuulosti niin mageelta jutulta, että olihan sitä itsekin lähdettävä Keravalle. Etukäteen minua kiinnosti etenkin Kaija Papun virkattu poliisiauto, minkä missasin sen ollessa näytillä Kiasmassa. Suurin osa teoksista oli minulle ennestään tuntemattomia ja ihastuin niihin todella. Kaikki teokset olivat erittäin hienosti ja/tai hauskasti toteutettu ja muutama erityisesti kosketti minua. Tässä muutama kuva näyttelystä, mutta nähtävillä on paljon enemmän ja annan erittäin lämpimän suosituksen menemään katsomaan näyttely paikan päälle. Viiden euron pääsymaksu tuskin jää esteeksi. Onkohan tämä norjalainen "rahamies" hurjistunut viimeaikojen dopingskandaleista... Noora Schroderuksen seteliteokset naurattavat. Tämä on osa Tanya Akhmetgalievan teoksetsa, mikä kertoo sairaalan elämästä.   Kirjotut perhoset olivat erittäin kauniita kokonaisuuksia. Näiden tekijä

Testattu ja hyväksi todettu

Uskaltauduin vihdoin ja viimein ilmoittautumaan Raverlyssa testineulojaksi. Valitsin sellaisen mallin, minkä tällainen hidas ja kädet muutakin tekemistä täynnä oleva neuloja saa valmiiksi määräaikaan mennessä. Pipo. Kiirehän siinä tuli, mutta sain ihan ajoissa pipon valmiiksi ja lähetettyä raportin mallin suunnittelijalle. Kokemus oli tosi kiva, vaikka vähän teki vaikeaa pysyä tiukasti ohjeessa sortumatta soveltamiseen. Mitäs tykkäätte? Pipo pääsee ehdottomasti käyttöön ja pipokelejä varmasti riittää vielä vähän aikaa. Malli: Chunky 4 Cables Hat / Nicki Lantz Lanka: Novita Tempo Ja kyllä minä ehdin jo tehdä toisenkin vähän soveltaen, mutta siitä hieman myöhemmin. Ihanaa sunnuntai-iltaa! Minä vietän tämän illan Rimakauhun ja rakkauden parissa - JEE!