Siirry pääsisältöön

Messutuliaiset Tampereelta

Tämän postauksen otsikon piti kuulua "Tampereella nähtyä" tms, mutta tietenkin kaikki minun Tampereella otetut valokuvat ovat puuroa eli käyttökelvottomia. Saatte siis tyytyä pelkkiin tuliaisiin.

Ennen sitä voisin kuitenkin mainita, että messut olivat ihan kelvolliset. En nyt lähtisi luettelemaan ylistyssanoja, mutta en käytä myöskään alistavia. Yllättävän vähän löysin ostettavaa - ei ollut hulluja messutarjouksia ja joillakin osastoilla oli niin kova ryysis, että ei sekaan mahtunut. Blogeja lukiessa tuli pariin otteeseen tuliaiskateus - jotkut olivat löytäneet kivoja juttuja, jotka eivät osuneet minun silmiini.

Ja tässä ne minun tuliaiset. Eiran lankojen osastolta Langin Merino satakakskymppistä - ajattelin ilahduttaa miestäni merinopipolla, mutta ryökäle olikin poissaollessani käynyt ostamassa merinovillaisen merkkipipon - mikä pettymys ja takaisku. Ehkä kuitenkin toteutan suunnitelmani (eri mallilla tosin, koska olin suunnitellut tekeväni juuri sellaisen kun hän oli ostanut) ja teen hänelle toisenkin pipon.

Tukuwoolilta löysin ihania villalankoja. Nämä ovat suomenlampaasta ja villa kehrätään ja värjätään myös Suomessa. Tumman ruskea lanka on luonnonvärinen ja toinen kerä on sinapinkeltainen (kuvassa ainakin minun näytöllä näyttää ihan peruskeltaiselta). Näistä kahdesta vyyhdistä pitäisi riittää esimerkiksi kahteen pipoon.

Willataren merinovillainen kääntöpipo lähti myös mukaani. Tässä näkyy nyt vain tuo kukonaskelkuosi, toisella puolella on mustavalkoinen lammaskuosi. Täytyy myöntää, että sitä puolta tuskin tulen käyttämään. Nyt näin Willataren fb-sivuilla kuvan perjantaisilta messuilta ja siellä olisi ollut myös ihanaa kukonaskel&pallokuosinen pipo - se olisi ollut minun jos vielä lauantaillekin olisi riittänyt.
Olitko sinä messulla? Teitkö hyviä löytöjä?

Kommentit

 1. Ihanan syötäviä lankoja!
  Jään odottelemaan vesi kielellä millaisia luomuksia näistä syntyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin :) Nämä joutuu varmaan hetken odottamaan puikoille pääsyä, sen verran monta työtä jonossa enkä myöskään ole osannut päättää malleja..

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia tuulia

Tämä blogi on tehnyt hidasta kuolemaa jo hyvän tovin. Olen pohtinut paljon erilaisia asioita viime vuoden ja lopulta eräs niistä asioista konkertisoitui. Päätös lopettaa tämä Maison Mimizan ja aloittaa uusi. Tulen kirjoittamaan asioista, joista saan energiaa ja jotka tekevät minut hyvänvoivaksi ja onnelliseksi. Niitä ovat muun muassa lukeminen, käsityöt, liikunta ja matkustaminen. Kohti unelmia! Kiitos teille lukijoille tästä matkasta ja tervetuloa kulkemaan Kultaista polkua kanssani! http://kultainenpolkublog.blogspot.fi/   Minut löytää myös Instasta @jane_crapbag  

Käsityötaidetta

Hupsistarallaa-blogin Terhi oli käynyt Keravan taidemuseossa Näkyväksi neulottu -näyttelyssä ja se kuulosti niin mageelta jutulta, että olihan sitä itsekin lähdettävä Keravalle. Etukäteen minua kiinnosti etenkin Kaija Papun virkattu poliisiauto, minkä missasin sen ollessa näytillä Kiasmassa. Suurin osa teoksista oli minulle ennestään tuntemattomia ja ihastuin niihin todella. Kaikki teokset olivat erittäin hienosti ja/tai hauskasti toteutettu ja muutama erityisesti kosketti minua. Tässä muutama kuva näyttelystä, mutta nähtävillä on paljon enemmän ja annan erittäin lämpimän suosituksen menemään katsomaan näyttely paikan päälle. Viiden euron pääsymaksu tuskin jää esteeksi. Onkohan tämä norjalainen "rahamies" hurjistunut viimeaikojen dopingskandaleista... Noora Schroderuksen seteliteokset naurattavat. Tämä on osa Tanya Akhmetgalievan teoksetsa, mikä kertoo sairaalan elämästä.   Kirjotut perhoset olivat erittäin kauniita kokonaisuuksia. Näiden tekijä

Testattu ja hyväksi todettu

Uskaltauduin vihdoin ja viimein ilmoittautumaan Raverlyssa testineulojaksi. Valitsin sellaisen mallin, minkä tällainen hidas ja kädet muutakin tekemistä täynnä oleva neuloja saa valmiiksi määräaikaan mennessä. Pipo. Kiirehän siinä tuli, mutta sain ihan ajoissa pipon valmiiksi ja lähetettyä raportin mallin suunnittelijalle. Kokemus oli tosi kiva, vaikka vähän teki vaikeaa pysyä tiukasti ohjeessa sortumatta soveltamiseen. Mitäs tykkäätte? Pipo pääsee ehdottomasti käyttöön ja pipokelejä varmasti riittää vielä vähän aikaa. Malli: Chunky 4 Cables Hat / Nicki Lantz Lanka: Novita Tempo Ja kyllä minä ehdin jo tehdä toisenkin vähän soveltaen, mutta siitä hieman myöhemmin. Ihanaa sunnuntai-iltaa! Minä vietän tämän illan Rimakauhun ja rakkauden parissa - JEE!