Siirry pääsisältöön

Vehreällä vihreällä saarella

Kävimme kesäkuussa Irlannissa. Olen käynyt siellä useasti ja asuinkin Dublinissa vuoden verran vuosikymmen sitten. Dublinin lisäksi olen matkannut saaren keskiosassa ja länsirannikolla. Monta paikkaa on kuitenkin vielä bucket listalla. 

Pysytään tällä kertaa kuitenkin Dublinin läheisyydessä. Kaupungilla ei tällä kertaa paljon otettu kuvia, eikä itse asiassa kaupungilla kovin paljon pyörittykään. 

Howthin kalastajakylä sijaitsee lyhyen junamatkan päässä pohjoiseen Dublinin keskustassa. Kylässä käy paljon sekä dublinilaisia että turisteja, etenkin kauniina kesäpäivinä. Kannattaa pitää merta tarkasti silmällä - Howthissa on paljon merileijonia! Olen niitä nähnyt aikaisemmilla kerroilla laumoittain, mutta tällä kertaa bongasimme vain yhden. 
Perheemme tykkää käydä eläintarhoissa. Kohde kuin kohde niin lähes aina on eläintarha löydettävä. Ranuan eläintarhan lisäksi toinen suosikeistani on Dublinin eläintarha. Sitä on remontoitu, rakennettu ja korjattu viimeisen kymmenen vuoden aikana runsaasti ja eläimillä on todella hienot ja isot tilat. Erityisen hieno on eläintarhan Afrikka-osasto! Eläintarhassa on yhteensä yli 400 eläintä. 

Pääsymaksu on melko suuri (aikuiset 16,80€, yli 4-vuotiaat lapset 12€), mutta mielestäni käymisen ja hintansa arvoinen. 

Niilin krokotiili

Kannattaa tähdätä klo 12:30 norsujen infoon ja syöttöön, norsuja on paljon ne on aivan ihania!Rengashäntämakeja - kuka näistä on Julien?

Viimeisenä esittelen teille Dublinin eteläpuolella olevaa Wicklow-vuoristoa. Vuoristoon voi lähteä ajelemaan vuokra-autolla tai turistiryhmissä. Moni yritys järjestää päiväretkiä vuoristoon, matkaa voi taittaa pienellä tai isolla bussilla ja sokerina pohjalla on hauskat paikalliset kuski-oppaat - näillä retkillä ei voi pitää suupieliä alaspäin!


Kuka tietää minkä elokuvan kohtaus on kuvattu alla olevalla sillalla?Guinness-järvi. Järvi sijaitsee Guinness-olutsuvun mailla ja vaalea hiekka järven rantaan on tuotu Italiasta asti. Tämä sama maisema ja järvi on esiintynyt mm. Guinness-mainoksissa.


Suosittu retkikohde Wicklow-vuorilla on Glendalough. Alueella on 500-luvulla perustetun luostarin raunioita ja upeaa luontoa. Paikalliset tulevat paikalle isolla porukalla viettämään piknikiä.Irlantia ei todellakaan turhaan sanota vihreäksi saareksi! Tuo pieni ja piskuinen saari on omalla tavallaan vienyt sydämeni ja siellä tuleekin käytyä säännöllisesti.

Kommentit

  1. Vau, mitä kuvia ja mikä paikka! Tuonne on jonain päivänä mentävä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jani :) Suosittelen lämpimästi menemään!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia tuulia

Tämä blogi on tehnyt hidasta kuolemaa jo hyvän tovin. Olen pohtinut paljon erilaisia asioita viime vuoden ja lopulta eräs niistä asioista konkertisoitui. Päätös lopettaa tämä Maison Mimizan ja aloittaa uusi. Tulen kirjoittamaan asioista, joista saan energiaa ja jotka tekevät minut hyvänvoivaksi ja onnelliseksi. Niitä ovat muun muassa lukeminen, käsityöt, liikunta ja matkustaminen. Kohti unelmia! Kiitos teille lukijoille tästä matkasta ja tervetuloa kulkemaan Kultaista polkua kanssani! http://kultainenpolkublog.blogspot.fi/   Minut löytää myös Instasta @jane_crapbag  

Käsityötaidetta

Hupsistarallaa-blogin Terhi oli käynyt Keravan taidemuseossa Näkyväksi neulottu -näyttelyssä ja se kuulosti niin mageelta jutulta, että olihan sitä itsekin lähdettävä Keravalle. Etukäteen minua kiinnosti etenkin Kaija Papun virkattu poliisiauto, minkä missasin sen ollessa näytillä Kiasmassa. Suurin osa teoksista oli minulle ennestään tuntemattomia ja ihastuin niihin todella. Kaikki teokset olivat erittäin hienosti ja/tai hauskasti toteutettu ja muutama erityisesti kosketti minua. Tässä muutama kuva näyttelystä, mutta nähtävillä on paljon enemmän ja annan erittäin lämpimän suosituksen menemään katsomaan näyttely paikan päälle. Viiden euron pääsymaksu tuskin jää esteeksi. Onkohan tämä norjalainen "rahamies" hurjistunut viimeaikojen dopingskandaleista... Noora Schroderuksen seteliteokset naurattavat. Tämä on osa Tanya Akhmetgalievan teoksetsa, mikä kertoo sairaalan elämästä.   Kirjotut perhoset olivat erittäin kauniita kokonaisuuksia. Näiden tekijä

Testattu ja hyväksi todettu

Uskaltauduin vihdoin ja viimein ilmoittautumaan Raverlyssa testineulojaksi. Valitsin sellaisen mallin, minkä tällainen hidas ja kädet muutakin tekemistä täynnä oleva neuloja saa valmiiksi määräaikaan mennessä. Pipo. Kiirehän siinä tuli, mutta sain ihan ajoissa pipon valmiiksi ja lähetettyä raportin mallin suunnittelijalle. Kokemus oli tosi kiva, vaikka vähän teki vaikeaa pysyä tiukasti ohjeessa sortumatta soveltamiseen. Mitäs tykkäätte? Pipo pääsee ehdottomasti käyttöön ja pipokelejä varmasti riittää vielä vähän aikaa. Malli: Chunky 4 Cables Hat / Nicki Lantz Lanka: Novita Tempo Ja kyllä minä ehdin jo tehdä toisenkin vähän soveltaen, mutta siitä hieman myöhemmin. Ihanaa sunnuntai-iltaa! Minä vietän tämän illan Rimakauhun ja rakkauden parissa - JEE!