Siirry pääsisältöön

Asuntomessut Tampere 2012

Ensinnäkin tervetuloa lukemaan uutta blogiani. Aion täällä käsitellä lähellä sydäntäni olevia aiheita; sisustamista, käsitöitä ja muuta mitä mieleen tulee.


Pääsin viimein eilen vierailemaan Tampereen asuntomessuilla. Inspiroiduin paljon siellä olevista sisustuksista, vaikka tietysti olihan talojen arkkitehtuurikin monelta osin hienoa. Tässä kuvissa oma asuntomessujen top 15. Oli kyllä todella vaikeaa rajata määrää, kun oli niin paljon hienoja juttuja. Alunperin aioinkin laittaa vain top 10:n, mutta ei se onnistunut :)Kaksi ensimmäistä kuvaa ovat Talo Pikku Puusta (kohde 35), joka on sisustettu kierrätystavaroilla ja -materiaaleilla.
Tämä ylläoleva ateljee oli ehdottomasti minun suosikkini. Itsekin haaveilen omasta harrastehuoneesta, ja tämä huone oli kuin minulle tehty. Etenkin seinälle koottu lipastoryhmä on aivan taivaallinen. Kohde on 31 Jämerä Loft 1. 

Tätä Passiivitalo Idealia (kohde 34) on esitelty sisustuslehdissä tänä kesänä omanlaatuisten tapetoitujen kattojen ansiosta. Itse en ehkä muuten innostunut talosta, mutta pari tällaista hienoa yksityiskohtaa talosta löytyi. Verhoripustus parissa huoneessa oli omaperäisen hieno; seinään oli kiinnitetty isoja koukkuja eri korkeuksille, joihin verhot oli sitten ripustettu. Myös pojaan huone oli sisustettu hienosti.

Dekon sisustama kohde 28 Talo Korko antoi muutaman hienon huoneen. Itsellä on 5-vuotias poika, pojanhuone kiinnosti siten omakohtaisesti. Myös Hello Kitty -huoneessa tuli rakas siskontytär mieleeni :)
Erisävyiset harmaat voidaan lukea yksiksi lempiväreikseni, joten tietysti myös harmaa makuuhuone sävähdytti.Villa Ruskosta (kohde 23) napattu yksi lamppu. Lampunkanta oli tehty ilmeisesti betonista. Muurametalot Vuorelassa (kohde 15) oli Hannasin sisustus, tässä taidonnäyte keittiöstä.
Tämä on kohteesta 12 Terca Tiilitalo Mustikka. Sisustus oli vain yksinkertaisen kaunista. Vaalea kiuas saunassa oli siron elegantti.Viimeisenä listassani on kohde 11 Hailuoto 153. Täältä olisi voinut listalle laittaa enemmänkin, mutta en viitsinyt kasvattaa tätä postausta ihan älyttömän pitkäksi :)


Kuten huomaatte, kiersimme avokkini kanssa kohteet "väärässä järjestyksessä", mutta eipä se kai haittaa :) Ihan kaikkiin taloihin emme menneet, jos tuntui olevan liian pitkä jono. Mutta suosittelen messuja jos löytyy vielä, joka ei sielä ole käynyt. Messuthan ovat auki vielä viikon eli 12.8. asti. Ensi vuonna messut ovatkin lähempänä kotoa, eli Hyvinkäällä 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käsityötaidetta

Hupsistarallaa-blogin Terhi oli käynyt Keravan taidemuseossa Näkyväksi neulottu -näyttelyssä ja se kuulosti niin mageelta jutulta, että olihan sitä itsekin lähdettävä Keravalle.


Etukäteen minua kiinnosti etenkin Kaija Papun virkattu poliisiauto, minkä missasin sen ollessa näytillä Kiasmassa. Suurin osa teoksista oli minulle ennestään tuntemattomia ja ihastuin niihin todella. Kaikki teokset olivat erittäin hienosti ja/tai hauskasti toteutettu ja muutama erityisesti kosketti minua.

Tässä muutama kuva näyttelystä, mutta nähtävillä on paljon enemmän ja annan erittäin lämpimän suosituksen menemään katsomaan näyttely paikan päälle. Viiden euron pääsymaksu tuskin jää esteeksi.
Onkohan tämä norjalainen "rahamies" hurjistunut viimeaikojen dopingskandaleista... Noora Schroderuksen seteliteokset naurattavat.


Tämä on osa Tanya Akhmetgalievan teoksetsa, mikä kertoo sairaalan elämästä.Kirjotut perhoset olivat erittäin kauniita kokonaisuuksia. Näiden tekijä tipahti mielestäni, vinkatkoon …

Testattu ja hyväksi todettu

Uskaltauduin vihdoin ja viimein ilmoittautumaan Raverlyssa testineulojaksi. Valitsin sellaisen mallin, minkä tällainen hidas ja kädet muutakin tekemistä täynnä oleva neuloja saa valmiiksi määräaikaan mennessä. Pipo.

Kiirehän siinä tuli, mutta sain ihan ajoissa pipon valmiiksi ja lähetettyä raportin mallin suunnittelijalle. Kokemus oli tosi kiva, vaikka vähän teki vaikeaa pysyä tiukasti ohjeessa sortumatta soveltamiseen.

Mitäs tykkäätte? Pipo pääsee ehdottomasti käyttöön ja pipokelejä varmasti riittää vielä vähän aikaa.Malli: Chunky 4 Cables Hat / Nicki Lantz
Lanka: Novita Tempo

Ja kyllä minä ehdin jo tehdä toisenkin vähän soveltaen, mutta siitä hieman myöhemmin.

Ihanaa sunnuntai-iltaa! Minä vietän tämän illan Rimakauhun ja rakkauden parissa - JEE!

Korttitehtaalta iltaa!

Eilen pääsin taas askartelemaan onnittelukorttia, tällä kertaa äitini syntymäpäivän kunniaksi.

Ei tarvinnut pitkään miettiä millaisen kortin tekisin kun muistin kaapissa olevat tapettikirjat ja sieltä erään tietyn ovi-ikkuna-tapetin. Siitä se ajatus sitten lähti :) Sisko tai äiti eivät tahtoneet uskoa, että olen tehnyt itse kortin, joten kaipa siitä sitten hyvä tuli :)

Tätä postausta kirjoittaessani tajusin, että en ole näyttänyt millainen isänpäiväkortti tehtiin pojan kanssa isälleni. Isänpäiväkorttiin täytyi etsiä inspistä Pinterestistä. Isäni osti syksyllä traktorin, joten tiesin heti kun oikea korttimalli osui kohdalle! Maalia (sinistä tietenkin!) pojan jalkaan ja pian kortti oli valmis. Tästä tulikin tosi hauska!


Ja lopuksi ensimmäisen adventti-illan tunnelmia. Paree sulkea korvat ikkunan takaa tulevasta sateen ropinasta..