Siirry pääsisältöön

Long time no see

Aurinkoista kevätpäivää! Kuukausi on vierähtänyt tosi nopeasti. Kävin pojan kanssa pääsiäisen aikaan Dublinissa (Miten niin siitäkin on jo kohta kuukausi..!) Lisäksi olen ollut niin syventynyt käsitöihin, etten ole saanut aikaiseksi päivittää blogia.

Dublinin eläintarhan asukkeja

Kävelyreissulta otettuOstin paluumatkalla Dublinin lentokentältä muutaman käsityölehden. Olisi niitä näköjään saanut Suomestakin, mutta sitä en tiennyt ostohetkellä. Ja eipä tuolla väliäkään. Kyse on brittiläisistä lehdistä Crochet, The Knitter ja Cross Stitcher. Todella ihania ja insiroivia lehtiä, täytyy sanoa! Jostain syystä tykästyihin niihin, suomalaisista käsityölehdistä vain tuntuu puuttuvan "se jokin". Etenkin ristipistotyölehti Cross Stitcher oli raikas ja nuorekas.Voisimme jo Suomessakin unohtaa ajatuksen, että ristipistotyöt ovat "mummoja", mauttomia ja tylsiä. Minulla ainkin heräsi jo vaikka mitä ideoita ko. lehteä lukiessani.

Kuvassa olevan Flow-lehden sain ystävältäni. Sekin ainakin pikaisen selailun kokemuksella suositeltava, hollantilainen paperiaskartelun lehti.Lehden mukana tuli myös pieni projekti, puulevylle ristipistoin tehtävä avaimenperä. Ja siitä tuli todella ihana! Tosin nyt kuvaa tietokoneella katsoessani huomasin, että minulta on jäänyt yksi pisto tekemättä... No menköön se pahojen henkien karkotuksen* piikkiin - eivätpähän tule kotiimme! :)* Ja selvennys paholais-jutusta. Itsekään en ollut moisesta kuullut, mutta uusimmassa Ihana-lehdessä päätoimittaja Kaarina Korventaka kertoo entisaikojen käsitöistä ja niiden uskomuksista seuraavasti:

"Entisaikoina oli tapana tehdä käsitöihin - erityisesti kirjontatöihin - virhe. Virhe tehtiin suojelutarkoituksessa, sillä haluttiin hämätä ja harhauttaa pahoja henkiä. Kikka toimi hyvin erityisesti peitteissä ja vaatteissa, jolloin peiton päällä oleva tai pääntietä ja hihansuuta koristava kirjontakuvio harhautti paholaisen eksyksiin. Virheen kohdalla paha henkiä hämmentyi, eikä osannutkaan luikahtaa vaatteen sisällä olevaa henkilöä härnäämään." (Ihana 2/2013)

Lumi on ainakin täällä Etelä-Suomessa sulanut hyvin. Toivokaamma, että loputkin sulavat pian ja tulee lämmin ja aurinkoinen kevät ja kesä! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käsityötaidetta

Hupsistarallaa-blogin Terhi oli käynyt Keravan taidemuseossa Näkyväksi neulottu -näyttelyssä ja se kuulosti niin mageelta jutulta, että olihan sitä itsekin lähdettävä Keravalle.


Etukäteen minua kiinnosti etenkin Kaija Papun virkattu poliisiauto, minkä missasin sen ollessa näytillä Kiasmassa. Suurin osa teoksista oli minulle ennestään tuntemattomia ja ihastuin niihin todella. Kaikki teokset olivat erittäin hienosti ja/tai hauskasti toteutettu ja muutama erityisesti kosketti minua.

Tässä muutama kuva näyttelystä, mutta nähtävillä on paljon enemmän ja annan erittäin lämpimän suosituksen menemään katsomaan näyttely paikan päälle. Viiden euron pääsymaksu tuskin jää esteeksi.
Onkohan tämä norjalainen "rahamies" hurjistunut viimeaikojen dopingskandaleista... Noora Schroderuksen seteliteokset naurattavat.


Tämä on osa Tanya Akhmetgalievan teoksetsa, mikä kertoo sairaalan elämästä.Kirjotut perhoset olivat erittäin kauniita kokonaisuuksia. Näiden tekijä tipahti mielestäni, vinkatkoon …

Testattu ja hyväksi todettu

Uskaltauduin vihdoin ja viimein ilmoittautumaan Raverlyssa testineulojaksi. Valitsin sellaisen mallin, minkä tällainen hidas ja kädet muutakin tekemistä täynnä oleva neuloja saa valmiiksi määräaikaan mennessä. Pipo.

Kiirehän siinä tuli, mutta sain ihan ajoissa pipon valmiiksi ja lähetettyä raportin mallin suunnittelijalle. Kokemus oli tosi kiva, vaikka vähän teki vaikeaa pysyä tiukasti ohjeessa sortumatta soveltamiseen.

Mitäs tykkäätte? Pipo pääsee ehdottomasti käyttöön ja pipokelejä varmasti riittää vielä vähän aikaa.Malli: Chunky 4 Cables Hat / Nicki Lantz
Lanka: Novita Tempo

Ja kyllä minä ehdin jo tehdä toisenkin vähän soveltaen, mutta siitä hieman myöhemmin.

Ihanaa sunnuntai-iltaa! Minä vietän tämän illan Rimakauhun ja rakkauden parissa - JEE!

Juhannuksen perunasalaatti

Keskikesä. Ei kyllä tunnu siltä kun lämpömittari nousee vain kymmenen asteen paikkeille. Eilen juhlittiin juhannusta kylmimmässä säässä 30 vuoteen. No, ei auta kuin toivoa suunnan olevan vain ylöspäin loppukesän osalta.

Menimme eilen viettämään iltapäivää ja iltaa ystäväperheen luokse. Lupasivat pitää grillin kuumana. Minä lupasin tuoda täytettä grilliin ja mahaan. Marinoin kanaa ja paprikaa, ja tein superhyvää perunasalaattia.

Pilkoin


kevät(puna)sipulia,


avokadoa, kurkkua,


ja valkosipulia.

Sekoitin vihreät.Keitin ja pilkoin uusia perunoita ja


lisäsin ne sekaan.

Sekoitin


2 dl kermaviiliä, 1 dl ranskankermaa, suolaa, pippuria ja hieman sinappia.

Kermaviilisekoitus joukkoon ja avot!

Salaatti sai hyvät kehut juhannuspöydässä. Suosittelen kokeilemaan!

Lapset houkuttelivat meidät vielä katsomaan kokkoa. Olisivat halunneet nähdä koko kokon. Koko kokonko, kysyimme. Emme katsoneet koko kokkoa, täytyi lähteä nukkumaan.