Siirry pääsisältöön

Long time no see

Aurinkoista kevätpäivää! Kuukausi on vierähtänyt tosi nopeasti. Kävin pojan kanssa pääsiäisen aikaan Dublinissa (Miten niin siitäkin on jo kohta kuukausi..!) Lisäksi olen ollut niin syventynyt käsitöihin, etten ole saanut aikaiseksi päivittää blogia.

Dublinin eläintarhan asukkeja

Kävelyreissulta otettuOstin paluumatkalla Dublinin lentokentältä muutaman käsityölehden. Olisi niitä näköjään saanut Suomestakin, mutta sitä en tiennyt ostohetkellä. Ja eipä tuolla väliäkään. Kyse on brittiläisistä lehdistä Crochet, The Knitter ja Cross Stitcher. Todella ihania ja insiroivia lehtiä, täytyy sanoa! Jostain syystä tykästyihin niihin, suomalaisista käsityölehdistä vain tuntuu puuttuvan "se jokin". Etenkin ristipistotyölehti Cross Stitcher oli raikas ja nuorekas.Voisimme jo Suomessakin unohtaa ajatuksen, että ristipistotyöt ovat "mummoja", mauttomia ja tylsiä. Minulla ainkin heräsi jo vaikka mitä ideoita ko. lehteä lukiessani.

Kuvassa olevan Flow-lehden sain ystävältäni. Sekin ainakin pikaisen selailun kokemuksella suositeltava, hollantilainen paperiaskartelun lehti.Lehden mukana tuli myös pieni projekti, puulevylle ristipistoin tehtävä avaimenperä. Ja siitä tuli todella ihana! Tosin nyt kuvaa tietokoneella katsoessani huomasin, että minulta on jäänyt yksi pisto tekemättä... No menköön se pahojen henkien karkotuksen* piikkiin - eivätpähän tule kotiimme! :)* Ja selvennys paholais-jutusta. Itsekään en ollut moisesta kuullut, mutta uusimmassa Ihana-lehdessä päätoimittaja Kaarina Korventaka kertoo entisaikojen käsitöistä ja niiden uskomuksista seuraavasti:

"Entisaikoina oli tapana tehdä käsitöihin - erityisesti kirjontatöihin - virhe. Virhe tehtiin suojelutarkoituksessa, sillä haluttiin hämätä ja harhauttaa pahoja henkiä. Kikka toimi hyvin erityisesti peitteissä ja vaatteissa, jolloin peiton päällä oleva tai pääntietä ja hihansuuta koristava kirjontakuvio harhautti paholaisen eksyksiin. Virheen kohdalla paha henkiä hämmentyi, eikä osannutkaan luikahtaa vaatteen sisällä olevaa henkilöä härnäämään." (Ihana 2/2013)

Lumi on ainakin täällä Etelä-Suomessa sulanut hyvin. Toivokaamma, että loputkin sulavat pian ja tulee lämmin ja aurinkoinen kevät ja kesä! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia tuulia

Tämä blogi on tehnyt hidasta kuolemaa jo hyvän tovin. Olen pohtinut paljon erilaisia asioita viime vuoden ja lopulta eräs niistä asioista konkertisoitui. Päätös lopettaa tämä Maison Mimizan ja aloittaa uusi.

Tulen kirjoittamaan asioista, joista saan energiaa ja jotka tekevät minut hyvänvoivaksi ja onnelliseksi. Niitä ovat muun muassa lukeminen, käsityöt, liikunta ja matkustaminen. Kohti unelmia!

Kiitos teille lukijoille tästä matkasta ja tervetuloa kulkemaan Kultaista polkua kanssani!


http://kultainenpolkublog.blogspot.fi/

Minut löytää myös Instasta @jane_crapbag

Korttitehtaalta iltaa!

Eilen pääsin taas askartelemaan onnittelukorttia, tällä kertaa äitini syntymäpäivän kunniaksi.

Ei tarvinnut pitkään miettiä millaisen kortin tekisin kun muistin kaapissa olevat tapettikirjat ja sieltä erään tietyn ovi-ikkuna-tapetin. Siitä se ajatus sitten lähti :) Sisko tai äiti eivät tahtoneet uskoa, että olen tehnyt itse kortin, joten kaipa siitä sitten hyvä tuli :)

Tätä postausta kirjoittaessani tajusin, että en ole näyttänyt millainen isänpäiväkortti tehtiin pojan kanssa isälleni. Isänpäiväkorttiin täytyi etsiä inspistä Pinterestistä. Isäni osti syksyllä traktorin, joten tiesin heti kun oikea korttimalli osui kohdalle! Maalia (sinistä tietenkin!) pojan jalkaan ja pian kortti oli valmis. Tästä tulikin tosi hauska!


Ja lopuksi ensimmäisen adventti-illan tunnelmia. Paree sulkea korvat ikkunan takaa tulevasta sateen ropinasta..

DIY Kerrostarjotin

Minulla on ollut jo varmaan vuoden päivät kaksi Monsoonin lautasta, joista olen halunnut tehdä kerrostarjottimen. En vain ole onnistunut löytämään sopivaa välikappaletta. Kunnes viime viikolla käydessäni Punaisen Ristin Konttitorilla, löysin täydellisen snapsi(?)lasin! 
Hieman pikaliimaa (kynsilakkamainen sivellinliima) ja avot, kerrostarjotin valmis muutamassa minuutissa! Nyt vain pitäisi vielä keksiä missä sitä voisi säilyttää. Haaveilen vitriinikaapista, mutta vielä ainakaan en ole sellaista onnistunut saamaan...