Siirry pääsisältöön

Ihmeiden Islanti

Olimme syyslomalla Islannissa. Islannissa vierailu kuuluu varmaan aika monen bucket-listaan. Meiltä sen voi nyt vetää yli. Tosin tällä kertaa vietimme aikaa vain Reykjavikissa ja lähitienoilla, joten muualla maassa tekisi mieli vielä käydä. 

Yhden puolikkaan päivän vietimme myrsyävällä merellä valassafarilla. Valaita ei näkynyt, mutta näimme oksentavia kanssamatkustajia ja isohkon ryhmän delfiinejä.


Miesporukan mentyä katsomaan valaita valasmuseoon, kiertelin itse hieman kaupungilla. Täytyy sanoa, että ostoskatu Laugaveguria lukuunottamatta Reykjavik (ainakin se osa mitä itse näin) oli pienoinen pettymys. Rakennukset olivat aika hirveitä ja harmaita. Muutama piristeruiske oli kyllä sitten maalattu sinne tänne.Eräästä porttikongista bongasin kadonneiden hanskojen treffipaikan.Ostoksia en loppujen lopuksi juurikaan tehnyt. Olin suunnitellut ostavani lämpimän islantilaisneuleen, mutta langan kutiavuuden takia jätin neuleet kuitenkin kauppaan. Voisin yrittää jossain vaiheessa tehdä itse neuleen kutittamattomasta langasta.Toisen päivän vietimme koko päivän retkellä. Ensimmäisenä lähestulkoon pakollinen kohde, Blue Lagoon. Geoterminen kylpylä on yksi maailman 25 ihmeestä. Kieltämättä näkymä oli henkeä salpaava kun saavuimme paikalle. Mustien laavakenttien keskellä oli höyryävän lämmintä, satumaisen turkoosia vettä. (Huom. alla olevat kuvat Blue Lagoonista ovat kylpylän ulkopuolelta.)

Reilun tunnin lilluttelun jälkeen jatkoimme matkaa kohti Kultaista kolmiota eli Islannin kuuluisimpia luonnonihmeitä. Ensimmäisenä vuorossa oli Thingvellirin kansallispuisto, mikä kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.


Seisoimme Pohjois-Amerikan mannerlaatan reunalla alueella, missä se erkanee Euraasian laatasta.


Kastuimme Gullfossin "kultaisen putouksen" pärskyissä.
Ihailimme Islannin ruskaa.


Ja lopuksi ihmettelimme geometrisiä kuumia lähteitä. Muillekin suihkuaville kuumille lähteille nimensä antantanut Geysir lakkasi toimimasta vuoden 2000 maanjäristyksessä.


Sen sijaan ihmettä voi seurata samaisen maanjäristyksen seurauksena aktivoituneesta Strokkur-lähteestä. Lähde suihkuaa vettä aina 5-10 minuutin välein. Erittäin vaikuttavaa.Matka oli kaikinpuolin oikein onnistunut. Lapset huomioitiin erittäin hyvin sekä lentokentällä että retkillä. Lähes kaikki retket olivatkin lapsille ilmaisia. Tuuli oli kova, mutta lokakuinen Islanti ei ollut läheskään niin kylmä kun olin odottanut.

Kommentit

 1. Vaikuttaa siltä, että Kaikki käyvät nyt Islannissa;) Just eilen luin toisesta blogista islanninmatkasta, ja varmasti ainakin kaksi muuta matkakertomusta lokakuun aikana. Katjuhan kävi siellä syksyn alussa ratsastusmatkalla.
  Ehkä munkin tarvii käväistä siellä, niin mielenkiintoisia kirjoituksia oon saanu lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä vähän tuntuu siltä :) Suosittelen käymään, ehkä kesäkaudella, jolloin luonto on kauneimmillaan.

   Poista
 2. Upeita kuvia! Islanti on itsellä ollut myös mielessä. Että jos joskus ulkomaille, niin Islantiin tekisi mieli. :)

  VastaaPoista
 3. Islanti on ihana. Mä oon käyny kolme kertaa mut hinkuan sinne vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin sun viime reissusta, mutta ootkin ehtinyt käydä useammin :) Joko on seuraava matka varattu? ;)

   Poista
 4. Upeaa ja mahtavia maisemia! Kiitos kun jaoit tämän matkakokemuksen blogissasi!

  VastaaPoista
 5. Muistot viiden vuoden takaa palasivat mieleen. Mahtava paikka. Samoissa paikoissa tuli käytyä. Valassafarin jälkeen oli mukava pulahtaa lämmittelemään Bluen Lagooniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä upea paikka, moista ei juuri muualla pääse näkemään :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia tuulia

Tämä blogi on tehnyt hidasta kuolemaa jo hyvän tovin. Olen pohtinut paljon erilaisia asioita viime vuoden ja lopulta eräs niistä asioista konkertisoitui. Päätös lopettaa tämä Maison Mimizan ja aloittaa uusi.

Tulen kirjoittamaan asioista, joista saan energiaa ja jotka tekevät minut hyvänvoivaksi ja onnelliseksi. Niitä ovat muun muassa lukeminen, käsityöt, liikunta ja matkustaminen. Kohti unelmia!

Kiitos teille lukijoille tästä matkasta ja tervetuloa kulkemaan Kultaista polkua kanssani!


http://kultainenpolkublog.blogspot.fi/

Minut löytää myös Instasta @jane_crapbag

Korttitehtaalta iltaa!

Eilen pääsin taas askartelemaan onnittelukorttia, tällä kertaa äitini syntymäpäivän kunniaksi.

Ei tarvinnut pitkään miettiä millaisen kortin tekisin kun muistin kaapissa olevat tapettikirjat ja sieltä erään tietyn ovi-ikkuna-tapetin. Siitä se ajatus sitten lähti :) Sisko tai äiti eivät tahtoneet uskoa, että olen tehnyt itse kortin, joten kaipa siitä sitten hyvä tuli :)

Tätä postausta kirjoittaessani tajusin, että en ole näyttänyt millainen isänpäiväkortti tehtiin pojan kanssa isälleni. Isänpäiväkorttiin täytyi etsiä inspistä Pinterestistä. Isäni osti syksyllä traktorin, joten tiesin heti kun oikea korttimalli osui kohdalle! Maalia (sinistä tietenkin!) pojan jalkaan ja pian kortti oli valmis. Tästä tulikin tosi hauska!


Ja lopuksi ensimmäisen adventti-illan tunnelmia. Paree sulkea korvat ikkunan takaa tulevasta sateen ropinasta..

DIY Kerrostarjotin

Minulla on ollut jo varmaan vuoden päivät kaksi Monsoonin lautasta, joista olen halunnut tehdä kerrostarjottimen. En vain ole onnistunut löytämään sopivaa välikappaletta. Kunnes viime viikolla käydessäni Punaisen Ristin Konttitorilla, löysin täydellisen snapsi(?)lasin! 
Hieman pikaliimaa (kynsilakkamainen sivellinliima) ja avot, kerrostarjotin valmis muutamassa minuutissa! Nyt vain pitäisi vielä keksiä missä sitä voisi säilyttää. Haaveilen vitriinikaapista, mutta vielä ainakaan en ole sellaista onnistunut saamaan...