Siirry pääsisältöön

Kevättä langoissa

Pääsin ilokseni osallistumaan Lankamaailman keväiseen blogitapaamiseen. Oli mukava ilta hyvässä seurassa ja upeiden lankojen keskellä.

En tainnut ollut täysin omalla mukavuusalueellani, sillä en onnistunut montaa (hyvää) kuvaa illasta saamaan. Onneksi meitä oli iso porukka paikalla joten muiden osallistujien blogeista näette enemmän illan kulusta. Listan osallistujista löydätte tämän postauksen lopusta. 


Alkuun saimme hemmottelua kultahippukuohuvan kera. En olekaan ennen maistanut kultahippuja. Tai siis en edelleenkään ole, koska minun lasiini ei osunut yhden yhtä hippusta. Malinille kiitos lasin lainasta kuvaa varten! :)


Lankamaailman Elina esitteli meille kevään ihania lankauutuuksia. Värit olivat keväisen hempeitä. Osa oli vanhoja tuttuja laatuja mutta erityisen iloinen yllätys oli, että Lankamaailmassa on nyt jonkin verran myös luksuslankoja.

Taideterapiainfossa saimme kuulla muodoista, millainen voima niissä on ja millainen tyyppi valitsee millaisen muodon. Huomasin olevani viehättynyt pääasiassa geometrisistä ja symmetrisistä muodoista. Katsokaapa vaatteitanne ja kotianne, millaisia muotoja löydätte?

Saimme mukaamme myös lahjakassit. Sieltä löytyi monta mieluisaa yllätystä.


Hjertegarnin pellavalla höystettyä puuvillaa pari kerää. Ja katsokaa tuota vyötettä, minuun osui ja upposi. Vanhat Hjertegarnin vyötteet ovat mielestäni vanhanaikaisen näköisiä mutta nämä olivat silmäämiellyttävän raikkaat. Kuka tietää mikä kukka vyötteessä komeilee?


Liekö vyötteellä vai pellavalla vai millä vaikutus, mutta tätä lankaa lähti mukaani vielä paidallisen verran. Laskin entten tentten kumman lahjakassissakin olleista väreistä valitsen ja lopulta päädyin harmaaseen. Joku huikkasi, että kyseessä on syksyn trendiväri!

Puuvillateema jatkui kun kassista löytyi pari kerää Cotton nr. 8:ia ja sama määrä Blend bamboota. Jälkimmäinen on minulle tuttu, mutta Cotton kasista en ollut ennen kuullut. Se kuulemma soveltuu hyvin keskosille virkattaviin mustekaloihin. Ehkäpä myös hyllypitseihin - rekvisiittana olevan Suuri Käsityö -lehden mukaan nuo nostalgiset pikkukäsityöt ovat nyt uudessa nousussa. 


Viimeinen lankayllätys oli puuvillasekotteinen stretchlanka. Valkoisena. Siis valkoiset stretchsukat. Nyt sanon, että Lankamaailma vetää minua ihan uusille ulottuvuuksille. Ehkäpä annan idean vielä vähän hautoa, jospa jostain vielä putkahtaisi hyvä ohje jonka mukaan voisin testata tätä minulle täysin uutta lankaa.

Sain myös täydennystä puikkoihin. Olen ihastunut edellisellä kerralla saatuihin KnitPron Zing-puikkoihin ja nyt sain pyörözingit. Vastaavasti olen aiemmin ostanut KnitPron pyörö-Symfoniet, nyt sain niistä sukkapuikot. Ihan mahtavaa. Kyllä vain huomaa kun neuloo laadukkailla puikoilla!


Ostoslistani ainokainen, KnitPron Waves-virkkuukoukku löysi myös tiensä kassan kautta kotiini. Ergonominen koukku tulee tarpeeseen virkatessani keittiön mattoa.



Kiitos Lankamaailmalle ja kanssabloggareille hauskasta illasta! Toivottavasti nähdään taas! 

Kommentit

  1. Kivoja nämä tapaamiset kun saa 'blogeille kasvot'. Ei se stretch-lanka kovast jousta, ainakaan muut merkit mitä oon kokeillut, ihan normaalisukan ohjeella oon neulonu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella kivaa nähdä muita bloggaajia. Täytyy uskaltaa kokeilla (valkoista!) stretch lankaa :)

      Poista
  2. Mikäs toi ostamasi koukku oikein on, tai siis että onko siinä joku erikoisominaisuus? Mulle se on ihan uus juttu. Se on kyllä kiva kun me saadaan näitä lankamaistiaisia kun monesti ovat just uutuuksia eikä niitä heti itse välttämättä ostaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KnitPron Waves; tuo varsi on pehmeä, mukava virkata. Minä ainakin olen tykännyt kovasti. Sormet ei kipeydy samallalailla kuin normikoukun kanssa, kun eivät ole niin "sykkyrässä".
      Kyllä, kiva päästä kokeilemaan jotain uutta. En esim. olisi varmasti ostanut tuota stretchiä itse, mutta ihan kiva sitä kuitenkin on päästä kokeilemaan :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia tuulia

Tämä blogi on tehnyt hidasta kuolemaa jo hyvän tovin. Olen pohtinut paljon erilaisia asioita viime vuoden ja lopulta eräs niistä asioista konkertisoitui. Päätös lopettaa tämä Maison Mimizan ja aloittaa uusi. Tulen kirjoittamaan asioista, joista saan energiaa ja jotka tekevät minut hyvänvoivaksi ja onnelliseksi. Niitä ovat muun muassa lukeminen, käsityöt, liikunta ja matkustaminen. Kohti unelmia! Kiitos teille lukijoille tästä matkasta ja tervetuloa kulkemaan Kultaista polkua kanssani! http://kultainenpolkublog.blogspot.fi/   Minut löytää myös Instasta @jane_crapbag  

Testattu ja hyväksi todettu

Uskaltauduin vihdoin ja viimein ilmoittautumaan Raverlyssa testineulojaksi. Valitsin sellaisen mallin, minkä tällainen hidas ja kädet muutakin tekemistä täynnä oleva neuloja saa valmiiksi määräaikaan mennessä. Pipo. Kiirehän siinä tuli, mutta sain ihan ajoissa pipon valmiiksi ja lähetettyä raportin mallin suunnittelijalle. Kokemus oli tosi kiva, vaikka vähän teki vaikeaa pysyä tiukasti ohjeessa sortumatta soveltamiseen. Mitäs tykkäätte? Pipo pääsee ehdottomasti käyttöön ja pipokelejä varmasti riittää vielä vähän aikaa. Malli: Chunky 4 Cables Hat / Nicki Lantz Lanka: Novita Tempo Ja kyllä minä ehdin jo tehdä toisenkin vähän soveltaen, mutta siitä hieman myöhemmin. Ihanaa sunnuntai-iltaa! Minä vietän tämän illan Rimakauhun ja rakkauden parissa - JEE!

Frillahame

Hyvää alkanutta vuotta 2017! Olen huomannut olevani todellinen pitkänmatkan juoksija. Hitaasti mutta (epä)varmasti saan keskeneräisiä käsitöitä valmiiksi. Tämä hame valmistui vihdoin ja viimein viime vuoden lopussa. Pitkään maaliviiva häämötti ja lopulta sain ommeltua puuttuneen resorin hameen vyötärölle. Ajoitus osui kuitenkin nappiin, juurikin siskontyttöni syntymäpäiväjuhlien aamuna. Resori kiinni ja autoon! Siskontyttö ihastui lahjaksi saamaansa hameeseen ja täytyy sanoa, että hame on hänelle juuri täydellinen. Valitettavasti minulla ei ole näyttää teille kuvia hameesta hänen päällään joten joudutte tyytymään näihin kuviin, mitkä nappasin pikaisesti ennen kuin kääräisin lahjan pakettiin. Kuvitelkaa 8-vuotias tyttö hameen sisään iso ja ylpeä hymy huulille :) Tädin sydäntä lämmittää kun siskontyttö on pukeutunut tähän hameeseen jokainen kerta kun hänet olen sittemmin nähnyt. Paras kiitos mitä toivoa saattaa! Virkkasin hameen Lankamaailmasta saadusta Nordlysin villast