Siirry pääsisältöön

Ekoilua

Kaapelitehtaalla oli tänä viikonloppuna kuudes vuosittainen Kierrätystehdas-tapahtuma. Tapahtumassa oli ekologisten ja eettisten periaatteen mukaan valmistettuja tuotteita myyviä yrityksiä ja organisaatioita, kierrätysaiheisia työpajoja, muotinäytöksiä, Ilmaistori jne. En ole aikaisempina vuosina osallistunut tapahtumaan, mutta pidin siitä niin, että varmasti menen toistekin. Myynnissä oli upeita tuotteita ja sain kuulla Tekstiilipankista ja muista mahtavista uutuuksista. Vaikka alue oli verrattain pieni, sain siellä kulumaan parisen tuntia.

Tutustuin heti alkuun Harriet Lindin taiteilemiin kierrätyskoruihin. Minun oli "pakko" ostaa kierrätetyistä kahvikapseleista tehdyt Nescafe-korvakorut. Lisäksi ostin häneltä vetoketjuista tehdyn sormuksen. Tässä korusaalis kotona kuvattuna:
Kotilaiturin osastolta nappasin tämän kuvan vanhoista räsymatoista tehdyistä säkkituoleista. Ne olivat todella raikkaita ja ihania, ja ehdottomasti ottaisin mieluummin tuollaisen kuin Fatboyn... :) Upea auringonpaiste taustalta paljastaa myös bloggarin - kutakuinkin tuolta minä näytänkin :)Mereijan osastolla oli kaiken muun ihanan ohella myynnissä Farrandian pöllökorvakoruja. Olisin varmaan muuten ostanut, mutta koska olin ostanut jo Nescafe-korvikset en enää raaskinut ostaa toisia.. Täytyy sanoa, että monella osastollakin olleet tuunatut vaatteet saivat inspiraation lentämään. Pitäisi todellakin saada se ompelukoneeni huollettua, jotta pääsisin itsekin ompelupuuhiin.

Kaiken tämän jo mainitun lisäksi ihastuin niin moneen upeaan asiaan, ettei voi kuin harmitella, etten voinut kantaa kaikkea kotiin. No, eiköhän sekin ole jo ekologisuutta, että ostaa vain sen minkä tarvitsee...

Mutta paras viimeiseksi. Think Today Ecodesignin osastolta en yksinkertaisesti voinut olla lähteä ostamatta upeaa pöllökelloa! Minulla ei ole vuosikausiin ollut kelloa sen takia, että en ole löytänyt kaupoista sellaista, minkä olisin todella halunnut. Ja ajan saa niin näppärästi tarkistettua puhelimesta tai tietokoneelta, ettei seinäkelloa ole tullut juuri kaivattuakaan. Mutta takisin tähän pöllö-ihanuuteen. Se on tehty ylijäämäparketista eikä hintakaan ollut päätähuimaava. Alla uusi pöllömme kuvattuna taannoisella keramiikkakursilla tekemieni esineiden kanssa. 5-vuotiaan taideteokset ovat myös päässeet kuvaan ja löytyvät valkoisen astian sisältä.Keramiikkakurssista sen verran, että love love love!! Ystäväni pyysi minua mukaansa Työväenopiston järjestämälle puutarhakeramiikka-kurssille. Kyllähän niitä ruukkujakin tuli tehtyä, mutta myös muita pienesineitä. Kurssi kesti vain kaksi "muovailukertaa" ja kolmannella kerralla lasitimme tehdyt työt. Ensimmäinen kerta meni aivan harakoille, tuli kokeiltua vähän jotain, mutta taidot olivat täysin hukassa (vaikka minäkin joskus nuorempana olen saven kanssa työskennellyt). Toisella kerralla pääsimme heti työntouhuun ja työnjälki olikin jo huomattavasti parempaa. Ja sitten se loppui. Täytyy pian jatkaa hyvin alkanutta harrastusta.Vielä lopuksi vähän vappupäivän tunnelmiin, kävimme katsomassa Haltialan tilan uusia karitsoja. Ja tämän ihanaisen kera toivotan kaikille aurinkoista viikkoa! Meikänainen onkin lomalla :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia tuulia

Tämä blogi on tehnyt hidasta kuolemaa jo hyvän tovin. Olen pohtinut paljon erilaisia asioita viime vuoden ja lopulta eräs niistä asioista konkertisoitui. Päätös lopettaa tämä Maison Mimizan ja aloittaa uusi.

Tulen kirjoittamaan asioista, joista saan energiaa ja jotka tekevät minut hyvänvoivaksi ja onnelliseksi. Niitä ovat muun muassa lukeminen, käsityöt, liikunta ja matkustaminen. Kohti unelmia!

Kiitos teille lukijoille tästä matkasta ja tervetuloa kulkemaan Kultaista polkua kanssani!


http://kultainenpolkublog.blogspot.fi/

Minut löytää myös Instasta @jane_crapbag

Korttitehtaalta iltaa!

Eilen pääsin taas askartelemaan onnittelukorttia, tällä kertaa äitini syntymäpäivän kunniaksi.

Ei tarvinnut pitkään miettiä millaisen kortin tekisin kun muistin kaapissa olevat tapettikirjat ja sieltä erään tietyn ovi-ikkuna-tapetin. Siitä se ajatus sitten lähti :) Sisko tai äiti eivät tahtoneet uskoa, että olen tehnyt itse kortin, joten kaipa siitä sitten hyvä tuli :)

Tätä postausta kirjoittaessani tajusin, että en ole näyttänyt millainen isänpäiväkortti tehtiin pojan kanssa isälleni. Isänpäiväkorttiin täytyi etsiä inspistä Pinterestistä. Isäni osti syksyllä traktorin, joten tiesin heti kun oikea korttimalli osui kohdalle! Maalia (sinistä tietenkin!) pojan jalkaan ja pian kortti oli valmis. Tästä tulikin tosi hauska!


Ja lopuksi ensimmäisen adventti-illan tunnelmia. Paree sulkea korvat ikkunan takaa tulevasta sateen ropinasta..

DIY Kerrostarjotin

Minulla on ollut jo varmaan vuoden päivät kaksi Monsoonin lautasta, joista olen halunnut tehdä kerrostarjottimen. En vain ole onnistunut löytämään sopivaa välikappaletta. Kunnes viime viikolla käydessäni Punaisen Ristin Konttitorilla, löysin täydellisen snapsi(?)lasin! 
Hieman pikaliimaa (kynsilakkamainen sivellinliima) ja avot, kerrostarjotin valmis muutamassa minuutissa! Nyt vain pitäisi vielä keksiä missä sitä voisi säilyttää. Haaveilen vitriinikaapista, mutta vielä ainakaan en ole sellaista onnistunut saamaan...