Siirry pääsisältöön

Ideoita Etelä-Afrikasta

Päädyin jotenkin (nyt täytyy oikein tarkkaan miettiä, miten ihmeessä tämä tapahtui... ei tule mieleen, tämä on tätä internetin ihanaa maailmaa kun jatkaa linkeistä eteenpäin eikä lopulta edes muista mitä olin alunperin katsomassa..) etelä-afrikkalaisen Ideas-käsityölehden nettisivuille. Lehti näytti sen verran mielenkiintoiselta, että päädyin tilaaman uusimman lehden digiversiona.

Ja olihan se todella kiva lehti. Tykkään lukea ulkomaalaisia käsityölehtiä ja -kirjoja. Toki näin kesän kynnyksellä oli omituista lukea lehden talvinumeroa, vaikka siellä kohtaa eteläistä pallonpuoliskoa ei kovin kylmä tai luminen talvi olekaan. Luulisin...


Minulla on tapana lukea lehtiä joko muistikirja tai iPad vieressä, jotta voin kirjoittaa ylös tai heti tsekata mielenkiintoiset blogit, nettikaupat, linkit tms. Ja niinhän minulla nytkin on vihkon sivu täynnä nettisivuja, jotka haluan vielä kahlata läpi. Erityisesti minua kiinnosti lehdessä oleva artikkeli lankoja värjäävästä ja myyvästä Carlé Dehningistä. Hänen lankansa ovat erityisen laadukkaita ja värjätty etelä-afrikkalaisen luonnon inspiroimana. Hänen verkkosivunsa löytyy osoitteesta nurturingfibres.co.za

Ideas-lehdellä on myös kerran vuodessa ilmestyvä tytärlehti Crative Ideas. Tilasin myös siitä digiversion. Saatavilla oli vielä viime vuoden lehti, tämän vuoden numero ilmestyy vasta myöhemmin. Lehti oli täynnä (otsikon mukaan taisi olla 120) askarteluideoita. Paperiaskertelua lähinnä, mutta ehdottomasti kokeilun arvoisia. Eikä kovin vaikeitakaan.

Mikäli tekin innostutte tutustumaan näihin lehtiin, nettisivulta mysubs.co.za saa tilattua lehdet joko printtinä tai diginä. Etenkään digilehdet ei mielestäni erityisen kalliita ole. Ainakaan kun ne Etelä-Afrikan randit muuntaa euroiksi :)  Itse odotan jo suuresti seuraavaa numeroa Ideas-lehdestä, teemana on "Armchair Travel" eli nojatuolimatkustelu. Parin kuvan perusteella numerosta on tulossa todella hyvä.
Nyt toivotan luovaa torstain jatkoa itse kullekin! Minä valmistaudun kohta päiväkodin kevätjuhlaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käsityötaidetta

Hupsistarallaa-blogin Terhi oli käynyt Keravan taidemuseossa Näkyväksi neulottu -näyttelyssä ja se kuulosti niin mageelta jutulta, että olihan sitä itsekin lähdettävä Keravalle.


Etukäteen minua kiinnosti etenkin Kaija Papun virkattu poliisiauto, minkä missasin sen ollessa näytillä Kiasmassa. Suurin osa teoksista oli minulle ennestään tuntemattomia ja ihastuin niihin todella. Kaikki teokset olivat erittäin hienosti ja/tai hauskasti toteutettu ja muutama erityisesti kosketti minua.

Tässä muutama kuva näyttelystä, mutta nähtävillä on paljon enemmän ja annan erittäin lämpimän suosituksen menemään katsomaan näyttely paikan päälle. Viiden euron pääsymaksu tuskin jää esteeksi.
Onkohan tämä norjalainen "rahamies" hurjistunut viimeaikojen dopingskandaleista... Noora Schroderuksen seteliteokset naurattavat.


Tämä on osa Tanya Akhmetgalievan teoksetsa, mikä kertoo sairaalan elämästä.Kirjotut perhoset olivat erittäin kauniita kokonaisuuksia. Näiden tekijä tipahti mielestäni, vinkatkoon …

Testattu ja hyväksi todettu

Uskaltauduin vihdoin ja viimein ilmoittautumaan Raverlyssa testineulojaksi. Valitsin sellaisen mallin, minkä tällainen hidas ja kädet muutakin tekemistä täynnä oleva neuloja saa valmiiksi määräaikaan mennessä. Pipo.

Kiirehän siinä tuli, mutta sain ihan ajoissa pipon valmiiksi ja lähetettyä raportin mallin suunnittelijalle. Kokemus oli tosi kiva, vaikka vähän teki vaikeaa pysyä tiukasti ohjeessa sortumatta soveltamiseen.

Mitäs tykkäätte? Pipo pääsee ehdottomasti käyttöön ja pipokelejä varmasti riittää vielä vähän aikaa.Malli: Chunky 4 Cables Hat / Nicki Lantz
Lanka: Novita Tempo

Ja kyllä minä ehdin jo tehdä toisenkin vähän soveltaen, mutta siitä hieman myöhemmin.

Ihanaa sunnuntai-iltaa! Minä vietän tämän illan Rimakauhun ja rakkauden parissa - JEE!

Juhannuksen perunasalaatti

Keskikesä. Ei kyllä tunnu siltä kun lämpömittari nousee vain kymmenen asteen paikkeille. Eilen juhlittiin juhannusta kylmimmässä säässä 30 vuoteen. No, ei auta kuin toivoa suunnan olevan vain ylöspäin loppukesän osalta.

Menimme eilen viettämään iltapäivää ja iltaa ystäväperheen luokse. Lupasivat pitää grillin kuumana. Minä lupasin tuoda täytettä grilliin ja mahaan. Marinoin kanaa ja paprikaa, ja tein superhyvää perunasalaattia.

Pilkoin


kevät(puna)sipulia,


avokadoa, kurkkua,


ja valkosipulia.

Sekoitin vihreät.Keitin ja pilkoin uusia perunoita ja


lisäsin ne sekaan.

Sekoitin


2 dl kermaviiliä, 1 dl ranskankermaa, suolaa, pippuria ja hieman sinappia.

Kermaviilisekoitus joukkoon ja avot!

Salaatti sai hyvät kehut juhannuspöydässä. Suosittelen kokeilemaan!

Lapset houkuttelivat meidät vielä katsomaan kokkoa. Olisivat halunneet nähdä koko kokon. Koko kokonko, kysyimme. Emme katsoneet koko kokkoa, täytyi lähteä nukkumaan.