Siirry pääsisältöön

Ideoita Etelä-Afrikasta

Päädyin jotenkin (nyt täytyy oikein tarkkaan miettiä, miten ihmeessä tämä tapahtui... ei tule mieleen, tämä on tätä internetin ihanaa maailmaa kun jatkaa linkeistä eteenpäin eikä lopulta edes muista mitä olin alunperin katsomassa..) etelä-afrikkalaisen Ideas-käsityölehden nettisivuille. Lehti näytti sen verran mielenkiintoiselta, että päädyin tilaaman uusimman lehden digiversiona.

Ja olihan se todella kiva lehti. Tykkään lukea ulkomaalaisia käsityölehtiä ja -kirjoja. Toki näin kesän kynnyksellä oli omituista lukea lehden talvinumeroa, vaikka siellä kohtaa eteläistä pallonpuoliskoa ei kovin kylmä tai luminen talvi olekaan. Luulisin...


Minulla on tapana lukea lehtiä joko muistikirja tai iPad vieressä, jotta voin kirjoittaa ylös tai heti tsekata mielenkiintoiset blogit, nettikaupat, linkit tms. Ja niinhän minulla nytkin on vihkon sivu täynnä nettisivuja, jotka haluan vielä kahlata läpi. Erityisesti minua kiinnosti lehdessä oleva artikkeli lankoja värjäävästä ja myyvästä Carlé Dehningistä. Hänen lankansa ovat erityisen laadukkaita ja värjätty etelä-afrikkalaisen luonnon inspiroimana. Hänen verkkosivunsa löytyy osoitteesta nurturingfibres.co.za

Ideas-lehdellä on myös kerran vuodessa ilmestyvä tytärlehti Crative Ideas. Tilasin myös siitä digiversion. Saatavilla oli vielä viime vuoden lehti, tämän vuoden numero ilmestyy vasta myöhemmin. Lehti oli täynnä (otsikon mukaan taisi olla 120) askarteluideoita. Paperiaskertelua lähinnä, mutta ehdottomasti kokeilun arvoisia. Eikä kovin vaikeitakaan.

Mikäli tekin innostutte tutustumaan näihin lehtiin, nettisivulta mysubs.co.za saa tilattua lehdet joko printtinä tai diginä. Etenkään digilehdet ei mielestäni erityisen kalliita ole. Ainakaan kun ne Etelä-Afrikan randit muuntaa euroiksi :)  Itse odotan jo suuresti seuraavaa numeroa Ideas-lehdestä, teemana on "Armchair Travel" eli nojatuolimatkustelu. Parin kuvan perusteella numerosta on tulossa todella hyvä.
Nyt toivotan luovaa torstain jatkoa itse kullekin! Minä valmistaudun kohta päiväkodin kevätjuhlaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia tuulia

Tämä blogi on tehnyt hidasta kuolemaa jo hyvän tovin. Olen pohtinut paljon erilaisia asioita viime vuoden ja lopulta eräs niistä asioista konkertisoitui. Päätös lopettaa tämä Maison Mimizan ja aloittaa uusi.

Tulen kirjoittamaan asioista, joista saan energiaa ja jotka tekevät minut hyvänvoivaksi ja onnelliseksi. Niitä ovat muun muassa lukeminen, käsityöt, liikunta ja matkustaminen. Kohti unelmia!

Kiitos teille lukijoille tästä matkasta ja tervetuloa kulkemaan Kultaista polkua kanssani!


http://kultainenpolkublog.blogspot.fi/

Minut löytää myös Instasta @jane_crapbag

Korttitehtaalta iltaa!

Eilen pääsin taas askartelemaan onnittelukorttia, tällä kertaa äitini syntymäpäivän kunniaksi.

Ei tarvinnut pitkään miettiä millaisen kortin tekisin kun muistin kaapissa olevat tapettikirjat ja sieltä erään tietyn ovi-ikkuna-tapetin. Siitä se ajatus sitten lähti :) Sisko tai äiti eivät tahtoneet uskoa, että olen tehnyt itse kortin, joten kaipa siitä sitten hyvä tuli :)

Tätä postausta kirjoittaessani tajusin, että en ole näyttänyt millainen isänpäiväkortti tehtiin pojan kanssa isälleni. Isänpäiväkorttiin täytyi etsiä inspistä Pinterestistä. Isäni osti syksyllä traktorin, joten tiesin heti kun oikea korttimalli osui kohdalle! Maalia (sinistä tietenkin!) pojan jalkaan ja pian kortti oli valmis. Tästä tulikin tosi hauska!


Ja lopuksi ensimmäisen adventti-illan tunnelmia. Paree sulkea korvat ikkunan takaa tulevasta sateen ropinasta..

DIY Kerrostarjotin

Minulla on ollut jo varmaan vuoden päivät kaksi Monsoonin lautasta, joista olen halunnut tehdä kerrostarjottimen. En vain ole onnistunut löytämään sopivaa välikappaletta. Kunnes viime viikolla käydessäni Punaisen Ristin Konttitorilla, löysin täydellisen snapsi(?)lasin! 
Hieman pikaliimaa (kynsilakkamainen sivellinliima) ja avot, kerrostarjotin valmis muutamassa minuutissa! Nyt vain pitäisi vielä keksiä missä sitä voisi säilyttää. Haaveilen vitriinikaapista, mutta vielä ainakaan en ole sellaista onnistunut saamaan...