Siirry pääsisältöön

Käsityökauppoja maailmalla

Viime syksyistä New Yorkin reissua suunnitellessani yritin etsiä Manhattanilla olevista käsityökaupoista tietoa. En löytänyt yhtään hyvää! No, sittenhän kävi niin perinteisesti, että olen löytänyt monta hyvää sen jälkeen kun olen tullut takaisin kotiin. Siispä nyt päätin tehdä erillisen postauksen eri käsityökaupoista maailmalla, sellaisissa kohteissa, joihin todennäköisesti voisin päätyä. Ensimmäisenä tässä Pariisi, New York ja Tukholma.

Pariisi

Le Bonheur des Dames (17 Avenue Daumesnil sekä 8 Passage Verdeau) on erityisesti kirjonta- ja ristipistotöiden tekijöiden paratiisi. Eikä muuten ole mitään vanhanaikaisia töitä, vaan kaupassa on todella laaja valikoima ja varmasti jokaiselle löytyy jotain. Tuonne on ehdottomasti mentävä seuraavalla Pariisin reissulla!

Entrée des Fournisseurs sijaitsee osoitteessa 8 rue des Francs Bourgeois sisäpihalla, joten silmät kannattaa pitää auki jotta ei vahingossa kävele ohi. Liikkeessä on laaja valikoima erilaisia käsityötarvikkeita.

La Droguerie on hyvä kohde erityisesti neulojille ja virkkaajille. Pariisin liike sijaitsee osoitteessa 11 rue du Jour.

Des Fils et une Aiguille löytyy Pariisissa osoitteesta 1 rue Chabanais. Liikkeestä löytyy varmaan mitä vain käsitöihin liittyvää, eikä hinnatkaan näytä hipovan pilviä.

Kankaita etsivän kannattaa suunnata Montmartreen osoitteeseen 2 rue Charles Nodier. Sieltä löytyy Marché St Pierre, jonka kangasvalikoima näyttää olevan juuri sellainen mitä pariisilaiskaupassa olettaakin olevan.Siirtykäämme länsinaapuriin, Tukholmaan. Tukholmalaiset lankakaupat ovat ilmeisesti pieniä ja kodikkaita putiikkeja.

Vanhasta kaupungista, osoitteesta Österlånggatan 11 löytyy pieni ja värikkään suloinen Anntorps Väv. Luulisin, että tuolla tulee vaikeus olla ottamatta kaikkia herkullisen näköisiä lankoja mukaansa.

Lisää lankoja ja tarvikkeita saa Liten Nystanista (Sankt Paulsgatan 20). Mukaan lähtenee myös paljon ideoita.

Laajempi valikoima käsityö- ja askartelutarvikkeita löytyy Slöjd-Detaljer osoitteessa Mäster Samuelsgatan 56.

Lopuksi ruotsalaisten käsityöläisten tekemiä tuotteita myyvä liike; Svensk Slöjd. Liike löytyy osoitteesta Nybrogatan 23. En tiedä löytyykö tuolta juuri mitään omaan kukkaroon sopivaa, mutta nettisivujen kuvien perusteella valikoima on herkullinen ja kauppa vaikuttaa ehdottomasti tutustumisen arvoiselta.New York (= Manhattan) calling!

Pins & Needles jäi viime reissulla vain korttelin päähän (1045 Lexington Avenue, itäisten 74. ja 75. katujen välissä) - voihan itku! Sieltä olisi löytynyt (ja löytyy tulevilla reissuilla) kankaita ja kaikkea muuta ompeluun liittyvää. Raikkaita ja ihania kuoseja!

Blogeissa yhdeksi suosikeistani on 459 Broome Streetillä sijaitseva Purl Soho. Nettisivun ja blogin
perusteella en varmaan pääsisi liikkeestä ulos. Heillä on myös verkkokauppa, mutta se ei ihan riitä :)

Downtown Yarns on rehellinen lankakuppa ilman turhia krumeluureja. Liike sijaitsee East Villagen kaupunginosassa osoitteessa 45 Avenue A, 3. ja 4. katujen välissä.

Aivan Empire State Buildingin kupeesta löytyy laajan valikoiman lankakuppa Gotta Knit. Nouse viidenteen kerrokseen osoitteessa 14 East 34. Street, 5. Avenuen ja Madison Avenuen välissä.

Kaikkea neulomiseen ja käsitöihin löytyy Knitty Citystä, Luonnonhistoriallisen museon lähellä, osoitteesta 208 West 79. Street. Knitty Cityllä on myös verkkokauppa, mutta postituskulut ovat huimat $17. Täytyy kyllä sanoa, että tästä kaupasta muodostui yksi suosikeistani!

Jäljelle jää vain matkustelu ja edellä mainittujen kauppojen testaus! Bon voyage!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käsityötaidetta

Hupsistarallaa-blogin Terhi oli käynyt Keravan taidemuseossa Näkyväksi neulottu -näyttelyssä ja se kuulosti niin mageelta jutulta, että olihan sitä itsekin lähdettävä Keravalle.


Etukäteen minua kiinnosti etenkin Kaija Papun virkattu poliisiauto, minkä missasin sen ollessa näytillä Kiasmassa. Suurin osa teoksista oli minulle ennestään tuntemattomia ja ihastuin niihin todella. Kaikki teokset olivat erittäin hienosti ja/tai hauskasti toteutettu ja muutama erityisesti kosketti minua.

Tässä muutama kuva näyttelystä, mutta nähtävillä on paljon enemmän ja annan erittäin lämpimän suosituksen menemään katsomaan näyttely paikan päälle. Viiden euron pääsymaksu tuskin jää esteeksi.
Onkohan tämä norjalainen "rahamies" hurjistunut viimeaikojen dopingskandaleista... Noora Schroderuksen seteliteokset naurattavat.


Tämä on osa Tanya Akhmetgalievan teoksetsa, mikä kertoo sairaalan elämästä.Kirjotut perhoset olivat erittäin kauniita kokonaisuuksia. Näiden tekijä tipahti mielestäni, vinkatkoon …

Testattu ja hyväksi todettu

Uskaltauduin vihdoin ja viimein ilmoittautumaan Raverlyssa testineulojaksi. Valitsin sellaisen mallin, minkä tällainen hidas ja kädet muutakin tekemistä täynnä oleva neuloja saa valmiiksi määräaikaan mennessä. Pipo.

Kiirehän siinä tuli, mutta sain ihan ajoissa pipon valmiiksi ja lähetettyä raportin mallin suunnittelijalle. Kokemus oli tosi kiva, vaikka vähän teki vaikeaa pysyä tiukasti ohjeessa sortumatta soveltamiseen.

Mitäs tykkäätte? Pipo pääsee ehdottomasti käyttöön ja pipokelejä varmasti riittää vielä vähän aikaa.Malli: Chunky 4 Cables Hat / Nicki Lantz
Lanka: Novita Tempo

Ja kyllä minä ehdin jo tehdä toisenkin vähän soveltaen, mutta siitä hieman myöhemmin.

Ihanaa sunnuntai-iltaa! Minä vietän tämän illan Rimakauhun ja rakkauden parissa - JEE!

Frillahame

Hyvää alkanutta vuotta 2017!

Olen huomannut olevani todellinen pitkänmatkan juoksija. Hitaasti mutta (epä)varmasti saan keskeneräisiä käsitöitä valmiiksi. Tämä hame valmistui vihdoin ja viimein viime vuoden lopussa. Pitkään maaliviiva häämötti ja lopulta sain ommeltua puuttuneen resorin hameen vyötärölle. Ajoitus osui kuitenkin nappiin, juurikin siskontyttöni syntymäpäiväjuhlien aamuna. Resori kiinni ja autoon!


Siskontyttö ihastui lahjaksi saamaansa hameeseen ja täytyy sanoa, että hame on hänelle juuri täydellinen. Valitettavasti minulla ei ole näyttää teille kuvia hameesta hänen päällään joten joudutte tyytymään näihin kuviin, mitkä nappasin pikaisesti ennen kuin kääräisin lahjan pakettiin. Kuvitelkaa 8-vuotias tyttö hameen sisään iso ja ylpeä hymy huulille :)


Tädin sydäntä lämmittää kun siskontyttö on pukeutunut tähän hameeseen jokainen kerta kun hänet olen sittemmin nähnyt. Paras kiitos mitä toivoa saattaa!


Virkkasin hameen Lankamaailmasta saadusta Nordlysin villasta ja pidempään k…