Siirry pääsisältöön

DIY päällystetyt purkit

Neulepuikkoni ja virkkuukoukkuni kaipasivat paremmat säilytysolosuhteet. Päädyin päällystämään niille purkit juuttinarulla ja ristipistoin koristetulla huovalla. 

Neulepuikkopurkkiin tarvitaan sipsipurkki, juuttinarua, (elintarvike)väriä, kulho ja kuumaa vettä.


Kokeilin juutinarun liukuvärjäämistä mustalla elintarvikevärillä. En tiedä onko juutinaru kovin hyvin värjäytyvää muutenkaan, mutta ainakaan minä en onnistunut kovin hyvää tulosta saamaan aikaan. Väri lähti huuhdeltaessa suurimmaksi osin pois.

Purkin pintaan levitetään parin sentin korkeudelta liimaa kerrallaan ja kieputetaan narua purkin ympäri. Aloitetaan pohjasta ja edetään suuaukkoa kohti. Liukuvärjättyä narua käytettäessä aloitetaan tummalla osuudella. Kannattaa käyttää melko runsaasti liimaa, mutta ei niin paljon, että sitä pursuaa narujen välistä. Narun kierrettä voi hiukan pyöritellä auki nätimmän lopputuloksen saamiseksi.


Kun koko purkki on päällystetty, katkaistaan naru ja liimataan kunnolla kiinni aivan purkin reunaan. Itse painoin vielä reilusti kynnellä jotta naru varmasti liimautuu kunnolla kiinni purkkiin eikä lähde purkautumaan. Annetaan kuivua mielellään yön yli.

Virkkasin vielä purkin pohjaan pienen pyörylän suojaamaan neulepukkojen päitä.
Virkkuukoukkupurkkia varten tarvitaan matalahko purkki, tässä soijalesitiinipurkki, huopaa, kirjontalankaa ja aida- tai muuta ristipistoiluun sopivaa kangasta (ei kuvassa).


Valitaan ristipistottava kuva. Minä otin malliksi ja hieman sovelsin Japon au point de croix -kirjasta löytämäni kukkakuvion. Mitataan purkin korkeus ja ympärysmitta ja leikataan sopiva pala huovasta. Harsitaan aidakangas (minulla oli muovisen tuntuista ristipisto/kanavatyökangasta) reunoista kiinni huopaan. Kirjotaan haluttu kuvio huovan ja aidakankaan läpi. 


Irrotetaan harsinpistot ja lähdetään purkamaan aidakangasta naru kerrallaan.


Vielä vähän. Tuollaista muovista kangasta käytettäessä sormet alkoivat jo olla melko kovilla. Suosittelen siis kevyemmän kankaan käyttämistä :) 


Lopuksi sivellään liimaa reilusti huovan nurjalle puolelle. Huopa imee melko lailla liimaa itseensä, joten ei kannata säästellä liimaa liikaa. Huolehdi, että liimaa on sivelty reunoja myöten, että reunat ei jää repsottamaan. 

Limataan huopa purkin kylkeen. Tarvittaessa venytetään huopaa kevyesti niin, että purkki peittyy kunnolla, ristipistotyö on vetänyt huopaa hieman pienempään kokoon.

Annetaan myös tämän purkin kuivua yön yli. 

Seuraavana päivänä purkit ovat valmiina käyttöön! Juuttinarussakin näkyy pienen pieni häivähdys liukuvärjäyksestä :) 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käsityötaidetta

Hupsistarallaa-blogin Terhi oli käynyt Keravan taidemuseossa Näkyväksi neulottu -näyttelyssä ja se kuulosti niin mageelta jutulta, että olihan sitä itsekin lähdettävä Keravalle.


Etukäteen minua kiinnosti etenkin Kaija Papun virkattu poliisiauto, minkä missasin sen ollessa näytillä Kiasmassa. Suurin osa teoksista oli minulle ennestään tuntemattomia ja ihastuin niihin todella. Kaikki teokset olivat erittäin hienosti ja/tai hauskasti toteutettu ja muutama erityisesti kosketti minua.

Tässä muutama kuva näyttelystä, mutta nähtävillä on paljon enemmän ja annan erittäin lämpimän suosituksen menemään katsomaan näyttely paikan päälle. Viiden euron pääsymaksu tuskin jää esteeksi.
Onkohan tämä norjalainen "rahamies" hurjistunut viimeaikojen dopingskandaleista... Noora Schroderuksen seteliteokset naurattavat.


Tämä on osa Tanya Akhmetgalievan teoksetsa, mikä kertoo sairaalan elämästä.Kirjotut perhoset olivat erittäin kauniita kokonaisuuksia. Näiden tekijä tipahti mielestäni, vinkatkoon …

Testattu ja hyväksi todettu

Uskaltauduin vihdoin ja viimein ilmoittautumaan Raverlyssa testineulojaksi. Valitsin sellaisen mallin, minkä tällainen hidas ja kädet muutakin tekemistä täynnä oleva neuloja saa valmiiksi määräaikaan mennessä. Pipo.

Kiirehän siinä tuli, mutta sain ihan ajoissa pipon valmiiksi ja lähetettyä raportin mallin suunnittelijalle. Kokemus oli tosi kiva, vaikka vähän teki vaikeaa pysyä tiukasti ohjeessa sortumatta soveltamiseen.

Mitäs tykkäätte? Pipo pääsee ehdottomasti käyttöön ja pipokelejä varmasti riittää vielä vähän aikaa.Malli: Chunky 4 Cables Hat / Nicki Lantz
Lanka: Novita Tempo

Ja kyllä minä ehdin jo tehdä toisenkin vähän soveltaen, mutta siitä hieman myöhemmin.

Ihanaa sunnuntai-iltaa! Minä vietän tämän illan Rimakauhun ja rakkauden parissa - JEE!

Frillahame

Hyvää alkanutta vuotta 2017!

Olen huomannut olevani todellinen pitkänmatkan juoksija. Hitaasti mutta (epä)varmasti saan keskeneräisiä käsitöitä valmiiksi. Tämä hame valmistui vihdoin ja viimein viime vuoden lopussa. Pitkään maaliviiva häämötti ja lopulta sain ommeltua puuttuneen resorin hameen vyötärölle. Ajoitus osui kuitenkin nappiin, juurikin siskontyttöni syntymäpäiväjuhlien aamuna. Resori kiinni ja autoon!


Siskontyttö ihastui lahjaksi saamaansa hameeseen ja täytyy sanoa, että hame on hänelle juuri täydellinen. Valitettavasti minulla ei ole näyttää teille kuvia hameesta hänen päällään joten joudutte tyytymään näihin kuviin, mitkä nappasin pikaisesti ennen kuin kääräisin lahjan pakettiin. Kuvitelkaa 8-vuotias tyttö hameen sisään iso ja ylpeä hymy huulille :)


Tädin sydäntä lämmittää kun siskontyttö on pukeutunut tähän hameeseen jokainen kerta kun hänet olen sittemmin nähnyt. Paras kiitos mitä toivoa saattaa!


Virkkasin hameen Lankamaailmasta saadusta Nordlysin villasta ja pidempään k…