Siirry pääsisältöön

Nam-omenapaistos

Vastasin tuttavan avunpyyntöön hakea heiltä ylimääräisiä omenoita. Tänään tekaisin osasta omenoita paistoksen. S 6v antoi sille nimen Nam-omenapaistos :)


En jaksanut etsiä reseptiä joten tein paistoksen omasta päästä. Rasvaa on vähän vähemmän, mutta sehän on oikeastaan ihan hyvä. En mitannut mitään määriä, mutta tässä vähän ohjeen tynkää (olisi hienoa kuulla, jos joku tekee paistoksen tällä minun ohjeella..).


- Voitele vuoka kevyesti voilla/leivontamargariinilla.
 
- Paloittele omenoita niin, että pohja peittyy reilusti. Ripottele päälle kanelia. Minä pidin kuoret, mutta voit halutessasi kuoria omenat.
 
- Sulata astiassa voi (minä käytin n. 100 g, mutta jossain ohjeessa oli jopa 250 g), ja sekoita joukkoon n. 2 dl kaurahiutaleita, 1-1,5 dl ruisleseitä, 0,5-1 dl fariinisokeria ja n. 1 dl kookoshiutaleita. Levitä seos omenoiden päälle.
 
- Paista 200 asteessa 10-20 min. Peitä paistos foliolla, mikäli meinaa tummua liikaa.
 
- Nauti valmis paitos lämpimänä vaniljavaahdon kera.
 
NAMYlläolevasta kirjasta toisella kertaa... :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia tuulia

Tämä blogi on tehnyt hidasta kuolemaa jo hyvän tovin. Olen pohtinut paljon erilaisia asioita viime vuoden ja lopulta eräs niistä asioista konkertisoitui. Päätös lopettaa tämä Maison Mimizan ja aloittaa uusi.

Tulen kirjoittamaan asioista, joista saan energiaa ja jotka tekevät minut hyvänvoivaksi ja onnelliseksi. Niitä ovat muun muassa lukeminen, käsityöt, liikunta ja matkustaminen. Kohti unelmia!

Kiitos teille lukijoille tästä matkasta ja tervetuloa kulkemaan Kultaista polkua kanssani!


http://kultainenpolkublog.blogspot.fi/

Minut löytää myös Instasta @jane_crapbag

Korttitehtaalta iltaa!

Eilen pääsin taas askartelemaan onnittelukorttia, tällä kertaa äitini syntymäpäivän kunniaksi.

Ei tarvinnut pitkään miettiä millaisen kortin tekisin kun muistin kaapissa olevat tapettikirjat ja sieltä erään tietyn ovi-ikkuna-tapetin. Siitä se ajatus sitten lähti :) Sisko tai äiti eivät tahtoneet uskoa, että olen tehnyt itse kortin, joten kaipa siitä sitten hyvä tuli :)

Tätä postausta kirjoittaessani tajusin, että en ole näyttänyt millainen isänpäiväkortti tehtiin pojan kanssa isälleni. Isänpäiväkorttiin täytyi etsiä inspistä Pinterestistä. Isäni osti syksyllä traktorin, joten tiesin heti kun oikea korttimalli osui kohdalle! Maalia (sinistä tietenkin!) pojan jalkaan ja pian kortti oli valmis. Tästä tulikin tosi hauska!


Ja lopuksi ensimmäisen adventti-illan tunnelmia. Paree sulkea korvat ikkunan takaa tulevasta sateen ropinasta..

DIY Kerrostarjotin

Minulla on ollut jo varmaan vuoden päivät kaksi Monsoonin lautasta, joista olen halunnut tehdä kerrostarjottimen. En vain ole onnistunut löytämään sopivaa välikappaletta. Kunnes viime viikolla käydessäni Punaisen Ristin Konttitorilla, löysin täydellisen snapsi(?)lasin! 
Hieman pikaliimaa (kynsilakkamainen sivellinliima) ja avot, kerrostarjotin valmis muutamassa minuutissa! Nyt vain pitäisi vielä keksiä missä sitä voisi säilyttää. Haaveilen vitriinikaapista, mutta vielä ainakaan en ole sellaista onnistunut saamaan...