Siirry pääsisältöön

Suunnittele matto!

Jos olisin muotoilija tai muotoilija-opiskelija, osallistuisin tähän. Mutta koska en itse voi, osallistukaa te!

Anno-mattosuunnittelukilpailu

Kodin Ykkönen järjestää Anno-mattosuunnittelukilpailun Suomessa suunnittelua tai muotoilua opiskeleville henkilöille tai alalla työskenteleville henkilöille tai työryhmille. Kilpailun tarkoituksena on suunnitella Anno-tuotemerkille sopiva skandinaavisen ajaton matto, klassikko, joka kuitenkin henkii tätä aikaa.

Kilpailun voittaja palkitaan 5000 euron rahasummalla sekä mahdollisuudella saada matto Kodin Ykkösen valikoimiin. Lisäksi voittaja saa näkyvyyttä Kodin Ykkösen ja mahdollisen yhteistyökumppanin kanavissa. Kilpailu alkaa 4.9.2013 ja päättyy 6.11.2013 klo 12. Loppukilpailutöitä esitellään ennakkoon Kodin Ykkösen verkkosivuilla ja yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan loppukilpailuun.
 
 
 
 
 Katso myös kilpailusivusto ja säännnöt. Minä jään odottelemaan kilpailun satoa!

Kommentit

 1. Hei, ennen kilpailuun osallistumista kannattaa lukea säännöt huolellisesti ihan alusta loppuun asti!

  VastaaPoista
 2. Hei, oliko siellä mielestäsi jotain erityistä huomion arvoista? Luulin itsekin lukeneeni säännöt, mutta kun nyt luin ne uudelleen niin ehkä muutama asia jäi itseäni mietityttämään. En tosin ole näiden asioiden asiantuntija siinä, että tietäisin millaiset säännöt yleensä tällaisissa suunnittelukilpailuissa on.

  VastaaPoista
 3. Säännöt ovat yleisesti ottaen epämääräiset, mutta erityistä huomiota kannattaa kiinnittää tähän: "Osallistumalla kilpailuun kukin osallistuja siirtää kaikki kilpailutyöhön liittyvät tekijän-, malli- ja muut immateriaalioikeudet kilpailun järjestäjälle. Kilpailun järjestäjällä on oikeus muokata kilpailuun osallistunutta kilpailutyötä kilpailun jälkeen ja käyttää kilpailuun osallistuneita töitä rajattoman ajan hyväkseen kaikissa tuoteryhmissä." Rajattomien oikeuksien luovuttaminen kilpailun järjestäjälle koskee siis kaikkia osallistujia, ei vain voittajaa.

  VastaaPoista
 4. Jos tuota ehtoa tulkitsee kirjaimellisesti, niin käytännössä se voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että osallistuja ei voi enää julkaista mattomalliaan missään muussa yhteydessä. Toisekseen kilpailutöiden hyödyntäminen rajattoman ajan kaikissa tuoteryhmissä polkee suunnittelijoiden oikeuksia. Harmi että ehdot ovat näin kyseenalaiset, sillä moni varmasti mielellään osallistuisi tähän!

  VastaaPoista
 5. Juu, hyvä kun nostit esille. Minäkään en ollut huomannut/tajunnut sitä, että tosiaan jo osallistumalla kilpailuun joutuu luovuttamaan kaikki tekijän-, malli- ja muut immateriaalioikeudet. Ei kiva :(

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia tuulia

Tämä blogi on tehnyt hidasta kuolemaa jo hyvän tovin. Olen pohtinut paljon erilaisia asioita viime vuoden ja lopulta eräs niistä asioista konkertisoitui. Päätös lopettaa tämä Maison Mimizan ja aloittaa uusi.

Tulen kirjoittamaan asioista, joista saan energiaa ja jotka tekevät minut hyvänvoivaksi ja onnelliseksi. Niitä ovat muun muassa lukeminen, käsityöt, liikunta ja matkustaminen. Kohti unelmia!

Kiitos teille lukijoille tästä matkasta ja tervetuloa kulkemaan Kultaista polkua kanssani!


http://kultainenpolkublog.blogspot.fi/

Minut löytää myös Instasta @jane_crapbag

Korttitehtaalta iltaa!

Eilen pääsin taas askartelemaan onnittelukorttia, tällä kertaa äitini syntymäpäivän kunniaksi.

Ei tarvinnut pitkään miettiä millaisen kortin tekisin kun muistin kaapissa olevat tapettikirjat ja sieltä erään tietyn ovi-ikkuna-tapetin. Siitä se ajatus sitten lähti :) Sisko tai äiti eivät tahtoneet uskoa, että olen tehnyt itse kortin, joten kaipa siitä sitten hyvä tuli :)

Tätä postausta kirjoittaessani tajusin, että en ole näyttänyt millainen isänpäiväkortti tehtiin pojan kanssa isälleni. Isänpäiväkorttiin täytyi etsiä inspistä Pinterestistä. Isäni osti syksyllä traktorin, joten tiesin heti kun oikea korttimalli osui kohdalle! Maalia (sinistä tietenkin!) pojan jalkaan ja pian kortti oli valmis. Tästä tulikin tosi hauska!


Ja lopuksi ensimmäisen adventti-illan tunnelmia. Paree sulkea korvat ikkunan takaa tulevasta sateen ropinasta..

DIY Kerrostarjotin

Minulla on ollut jo varmaan vuoden päivät kaksi Monsoonin lautasta, joista olen halunnut tehdä kerrostarjottimen. En vain ole onnistunut löytämään sopivaa välikappaletta. Kunnes viime viikolla käydessäni Punaisen Ristin Konttitorilla, löysin täydellisen snapsi(?)lasin! 
Hieman pikaliimaa (kynsilakkamainen sivellinliima) ja avot, kerrostarjotin valmis muutamassa minuutissa! Nyt vain pitäisi vielä keksiä missä sitä voisi säilyttää. Haaveilen vitriinikaapista, mutta vielä ainakaan en ole sellaista onnistunut saamaan...