Siirry pääsisältöön

Suunnittele matto!

Jos olisin muotoilija tai muotoilija-opiskelija, osallistuisin tähän. Mutta koska en itse voi, osallistukaa te!

Anno-mattosuunnittelukilpailu

Kodin Ykkönen järjestää Anno-mattosuunnittelukilpailun Suomessa suunnittelua tai muotoilua opiskeleville henkilöille tai alalla työskenteleville henkilöille tai työryhmille. Kilpailun tarkoituksena on suunnitella Anno-tuotemerkille sopiva skandinaavisen ajaton matto, klassikko, joka kuitenkin henkii tätä aikaa.

Kilpailun voittaja palkitaan 5000 euron rahasummalla sekä mahdollisuudella saada matto Kodin Ykkösen valikoimiin. Lisäksi voittaja saa näkyvyyttä Kodin Ykkösen ja mahdollisen yhteistyökumppanin kanavissa. Kilpailu alkaa 4.9.2013 ja päättyy 6.11.2013 klo 12. Loppukilpailutöitä esitellään ennakkoon Kodin Ykkösen verkkosivuilla ja yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan loppukilpailuun.
 
 
 
 
 Katso myös kilpailusivusto ja säännnöt. Minä jään odottelemaan kilpailun satoa!

Kommentit

 1. Hei, ennen kilpailuun osallistumista kannattaa lukea säännöt huolellisesti ihan alusta loppuun asti!

  VastaaPoista
 2. Hei, oliko siellä mielestäsi jotain erityistä huomion arvoista? Luulin itsekin lukeneeni säännöt, mutta kun nyt luin ne uudelleen niin ehkä muutama asia jäi itseäni mietityttämään. En tosin ole näiden asioiden asiantuntija siinä, että tietäisin millaiset säännöt yleensä tällaisissa suunnittelukilpailuissa on.

  VastaaPoista
 3. Säännöt ovat yleisesti ottaen epämääräiset, mutta erityistä huomiota kannattaa kiinnittää tähän: "Osallistumalla kilpailuun kukin osallistuja siirtää kaikki kilpailutyöhön liittyvät tekijän-, malli- ja muut immateriaalioikeudet kilpailun järjestäjälle. Kilpailun järjestäjällä on oikeus muokata kilpailuun osallistunutta kilpailutyötä kilpailun jälkeen ja käyttää kilpailuun osallistuneita töitä rajattoman ajan hyväkseen kaikissa tuoteryhmissä." Rajattomien oikeuksien luovuttaminen kilpailun järjestäjälle koskee siis kaikkia osallistujia, ei vain voittajaa.

  VastaaPoista
 4. Jos tuota ehtoa tulkitsee kirjaimellisesti, niin käytännössä se voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että osallistuja ei voi enää julkaista mattomalliaan missään muussa yhteydessä. Toisekseen kilpailutöiden hyödyntäminen rajattoman ajan kaikissa tuoteryhmissä polkee suunnittelijoiden oikeuksia. Harmi että ehdot ovat näin kyseenalaiset, sillä moni varmasti mielellään osallistuisi tähän!

  VastaaPoista
 5. Juu, hyvä kun nostit esille. Minäkään en ollut huomannut/tajunnut sitä, että tosiaan jo osallistumalla kilpailuun joutuu luovuttamaan kaikki tekijän-, malli- ja muut immateriaalioikeudet. Ei kiva :(

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käsityötaidetta

Hupsistarallaa-blogin Terhi oli käynyt Keravan taidemuseossa Näkyväksi neulottu -näyttelyssä ja se kuulosti niin mageelta jutulta, että olihan sitä itsekin lähdettävä Keravalle.


Etukäteen minua kiinnosti etenkin Kaija Papun virkattu poliisiauto, minkä missasin sen ollessa näytillä Kiasmassa. Suurin osa teoksista oli minulle ennestään tuntemattomia ja ihastuin niihin todella. Kaikki teokset olivat erittäin hienosti ja/tai hauskasti toteutettu ja muutama erityisesti kosketti minua.

Tässä muutama kuva näyttelystä, mutta nähtävillä on paljon enemmän ja annan erittäin lämpimän suosituksen menemään katsomaan näyttely paikan päälle. Viiden euron pääsymaksu tuskin jää esteeksi.
Onkohan tämä norjalainen "rahamies" hurjistunut viimeaikojen dopingskandaleista... Noora Schroderuksen seteliteokset naurattavat.


Tämä on osa Tanya Akhmetgalievan teoksetsa, mikä kertoo sairaalan elämästä.Kirjotut perhoset olivat erittäin kauniita kokonaisuuksia. Näiden tekijä tipahti mielestäni, vinkatkoon …

Testattu ja hyväksi todettu

Uskaltauduin vihdoin ja viimein ilmoittautumaan Raverlyssa testineulojaksi. Valitsin sellaisen mallin, minkä tällainen hidas ja kädet muutakin tekemistä täynnä oleva neuloja saa valmiiksi määräaikaan mennessä. Pipo.

Kiirehän siinä tuli, mutta sain ihan ajoissa pipon valmiiksi ja lähetettyä raportin mallin suunnittelijalle. Kokemus oli tosi kiva, vaikka vähän teki vaikeaa pysyä tiukasti ohjeessa sortumatta soveltamiseen.

Mitäs tykkäätte? Pipo pääsee ehdottomasti käyttöön ja pipokelejä varmasti riittää vielä vähän aikaa.Malli: Chunky 4 Cables Hat / Nicki Lantz
Lanka: Novita Tempo

Ja kyllä minä ehdin jo tehdä toisenkin vähän soveltaen, mutta siitä hieman myöhemmin.

Ihanaa sunnuntai-iltaa! Minä vietän tämän illan Rimakauhun ja rakkauden parissa - JEE!

Korttitehtaalta iltaa!

Eilen pääsin taas askartelemaan onnittelukorttia, tällä kertaa äitini syntymäpäivän kunniaksi.

Ei tarvinnut pitkään miettiä millaisen kortin tekisin kun muistin kaapissa olevat tapettikirjat ja sieltä erään tietyn ovi-ikkuna-tapetin. Siitä se ajatus sitten lähti :) Sisko tai äiti eivät tahtoneet uskoa, että olen tehnyt itse kortin, joten kaipa siitä sitten hyvä tuli :)

Tätä postausta kirjoittaessani tajusin, että en ole näyttänyt millainen isänpäiväkortti tehtiin pojan kanssa isälleni. Isänpäiväkorttiin täytyi etsiä inspistä Pinterestistä. Isäni osti syksyllä traktorin, joten tiesin heti kun oikea korttimalli osui kohdalle! Maalia (sinistä tietenkin!) pojan jalkaan ja pian kortti oli valmis. Tästä tulikin tosi hauska!


Ja lopuksi ensimmäisen adventti-illan tunnelmia. Paree sulkea korvat ikkunan takaa tulevasta sateen ropinasta..