Siirry pääsisältöön

Mitä tekemistä viikonlopuksi?

Tänään saattaa yhden jos toisenkin huulilla käväistä hilpeä huudahdus "Thank God It's Friday!" Mitäs siis aiotte tehdä viikonloppuna?

Minä en vielä ole varma viikonlopun ohjelmasta. Ainakin jonkinlainen juoksu- tai pyörälenkki pitänee tehdä. Osallistun mahdollisesti myös ystävän maalaustalkoisiin. Mutta niiden lisäksi tässä muutama pääkaupunkiseudun tapahtuma, jotka osuivat silmään.

 
* * * * *

Lauantaina 7.9. vietetään Iltapäivää Sisäpihalla. Osoite Elimäenkatu 21, tapahtuma auki klo 15-21.

Syyskuussa Vallilan entisen lankatehtaan tiiliseinien uumenissa käy kuhina. Sisäpihalla myydään paikallisten toimijoiden tuotteita ja taidetta sekä nautitaan livemusiikista.

Kuvataidetta, keramiikkaa, lasitaidetta, koruja ja asusteita. Merkeistä ja taiteilijoista mukana mm.

Kukakuka
Evolum
Pyry Design
Kiss Kiss
Sanna Valkiala
Marja Andersson
Hanna Kaisa Vainio
Heini Pulkkinen
Rebekka Halonen
MiniZoo

Musiikista vastaa:

DJ Filmari (Basso)
The Hearing
Credit
Puistopelimannit
Sahastra: Hissimusiikkia-performanssi hississä


Herkkuja tarjoilee maanmainio Kahvila Pilvi

Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/207946239371596/

 
* * * * *
 
Sunnuntaina 8.9. Espoon Kauppa & Galleria Tallilla on myyjäiset. Osoite Finnoontie 3, tapahtuma auki klo 11-16.
 
Myyjäisissä on mukana lukuisa joukko kädentaitajia ja käsityöyrittäjiä myymässä yksilöllisiä tuotteitaan. Tarjolla on mm. keramiikkaa, uusiolasia, tekstiilejä, lasten vaatteita, koruja, käsintehtyä saippuaa, kynttilöitä, koreja, neuleita, leivonnaisia, kierrätysmateriaalikoruja ja vaikka mitä kivaa!! Päivän aikana on myös työnäytöksiä mm. korinpunonnasta, metallin käsittelystä ja uusiolasin valmistuksesta. Halutessaan voi myös kokeilla itse lasinmuotoilua. Maskeeraaja Liisa taiteilee lapsille hauskoja kasvomaalauksia. Pihassa on mahdollisuus makkkaranpaistoon ja Karitan ja Anitan kahvilassa hemmotellaan makuhermoja ihanilla leivonnaisilla. Koko perheen kiva tapahtumapäivä!
 
Lisätietoja:
 
 
* * * * *
 
Ja varsinaisen viikonlopun voisi sitten vaikka aloittaa menemällä lentokentälle katsomaan kun Finnair saapuu uudella A321 Sharklet -koneellaan ensimmäistä kertaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle perjantaina 6.9. klo 18.50. Siinä vieressä kun kerran asutaan... :)
 
Kannattaa kiinnittää huomio uuden koneen sharkleteihin eli kärkisiipiin. Sharkletit lisäävät koneen polttoainetehokkuutta, sillä ne pienentävät olennaisesti siiven kärkipyörteitä. Kärkipyörteet ovat yksi merkittävimmistä lentokoneen ilmanvastuksista. Ensimmäinen A321 Sharklet on rekisteriltään OH-LZG.
 
 Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käsityötaidetta

Hupsistarallaa-blogin Terhi oli käynyt Keravan taidemuseossa Näkyväksi neulottu -näyttelyssä ja se kuulosti niin mageelta jutulta, että olihan sitä itsekin lähdettävä Keravalle.


Etukäteen minua kiinnosti etenkin Kaija Papun virkattu poliisiauto, minkä missasin sen ollessa näytillä Kiasmassa. Suurin osa teoksista oli minulle ennestään tuntemattomia ja ihastuin niihin todella. Kaikki teokset olivat erittäin hienosti ja/tai hauskasti toteutettu ja muutama erityisesti kosketti minua.

Tässä muutama kuva näyttelystä, mutta nähtävillä on paljon enemmän ja annan erittäin lämpimän suosituksen menemään katsomaan näyttely paikan päälle. Viiden euron pääsymaksu tuskin jää esteeksi.
Onkohan tämä norjalainen "rahamies" hurjistunut viimeaikojen dopingskandaleista... Noora Schroderuksen seteliteokset naurattavat.


Tämä on osa Tanya Akhmetgalievan teoksetsa, mikä kertoo sairaalan elämästä.Kirjotut perhoset olivat erittäin kauniita kokonaisuuksia. Näiden tekijä tipahti mielestäni, vinkatkoon …

Testattu ja hyväksi todettu

Uskaltauduin vihdoin ja viimein ilmoittautumaan Raverlyssa testineulojaksi. Valitsin sellaisen mallin, minkä tällainen hidas ja kädet muutakin tekemistä täynnä oleva neuloja saa valmiiksi määräaikaan mennessä. Pipo.

Kiirehän siinä tuli, mutta sain ihan ajoissa pipon valmiiksi ja lähetettyä raportin mallin suunnittelijalle. Kokemus oli tosi kiva, vaikka vähän teki vaikeaa pysyä tiukasti ohjeessa sortumatta soveltamiseen.

Mitäs tykkäätte? Pipo pääsee ehdottomasti käyttöön ja pipokelejä varmasti riittää vielä vähän aikaa.Malli: Chunky 4 Cables Hat / Nicki Lantz
Lanka: Novita Tempo

Ja kyllä minä ehdin jo tehdä toisenkin vähän soveltaen, mutta siitä hieman myöhemmin.

Ihanaa sunnuntai-iltaa! Minä vietän tämän illan Rimakauhun ja rakkauden parissa - JEE!

Korttitehtaalta iltaa!

Eilen pääsin taas askartelemaan onnittelukorttia, tällä kertaa äitini syntymäpäivän kunniaksi.

Ei tarvinnut pitkään miettiä millaisen kortin tekisin kun muistin kaapissa olevat tapettikirjat ja sieltä erään tietyn ovi-ikkuna-tapetin. Siitä se ajatus sitten lähti :) Sisko tai äiti eivät tahtoneet uskoa, että olen tehnyt itse kortin, joten kaipa siitä sitten hyvä tuli :)

Tätä postausta kirjoittaessani tajusin, että en ole näyttänyt millainen isänpäiväkortti tehtiin pojan kanssa isälleni. Isänpäiväkorttiin täytyi etsiä inspistä Pinterestistä. Isäni osti syksyllä traktorin, joten tiesin heti kun oikea korttimalli osui kohdalle! Maalia (sinistä tietenkin!) pojan jalkaan ja pian kortti oli valmis. Tästä tulikin tosi hauska!


Ja lopuksi ensimmäisen adventti-illan tunnelmia. Paree sulkea korvat ikkunan takaa tulevasta sateen ropinasta..